petpet.newsΑΝΘΡΩΠΟΙΗ ζωγράφος Βάσω Τζάλου αφιερώνει στον Καυκάσιο που σκότωσαν ενώ ήταν δεμένος στα Χανιά τα σκυλάκια που έχει φτιάξει στην πόλη

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ

Η ζωγράφος Βάσω Τζάλου αφιερώνει στον Καυκάσιο που σκότωσαν ενώ ήταν δεμένος στα Χανιά τα σκυλάκια που έχει φτιάξει στην πόλη

Υπογράψτε μέσα στο κείμενο το ψήφισμα μήπως βρει δικαίωση ο σκυλάκος

Στη μνήμη του δολοφονημένου Καυκάσιου Ποιμενικού, που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ πόσο άνανδρα σκότωσαν πριν από ενάμιση περίπου μήνα στα Χανιά, αφιερώνει η γνωστή αυτοδίδακτη Χανιώτισσα ζωγράφος Βάσω Τζάλου https://www.facebook.com/profile.php?id=100007414417134, η Μπάνκσι των Χανίων, όπως την έχουν ονομάσει, τις υπέροχες ζωγραφιές σκύλων που έχει ζωγραφίσει κατά καιρούς στα Χανιά. Για να θυμόμαστε αυτή τη θλιβερή ιστορία και να καταλάβουμε, όσο εγωιστές και αν είμαστε, ότι τα ζώα, όλα τα ζώα, έχουν την ίδια ακριβώς αξία με εμάς. Και φυσικά ζωγράφισε και τον Καυκάσιο που δεν έχει ακόμα τελειώσει.

Η ιστορία του σκυλάκου αυτή είναι απίστευτα θλιβερή και δείχνει τη βαρβαρότητα και οργή που έχουμε μέσα μας.

Η ιστορία όπως τη δημοσίευσε ο “Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων “Η προστασία των ζώων”:

“Πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Χανίων ενημερώθηκε ότι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, Ποιμενικός Καυκάσου, περιπλανιέται στα Μεγάλα Χωράφια και έχουν τρομάξει οι κάτοικοι λόγω του μεγέθους του. Ο σκύλος αυτός δεν ήταν αδέσποτος, καθώς, λόγω μεγέθους αλλά και ράτσας, θα ήταν γνώριμος στην περιοχή.

Το ζώο αυτό είτε είχε χαθεί, είτε είχε εγκαταλειφθεί πρόσφατα από κάποιον ασυνείδητο.

Την Πέμπτη το μεσημέρι ενημερωθήκαμε σχετικά από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και προτείναμε αμέσως : (α) να ελεγχθεί ο σκύλος για ηλεκτρονική σήμανση, με την ελπίδα να εντοπιστεί ο κηδεμόνας του, και (β) να αναζητηθεί φιλοξενία του σκύλου από εθελοντή, για να απομακρυνθεί από την περιοχή.

Θα περιμέναμε ο Δήμος Χανίων, για ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό, να ξεπεράσει τις «αναστολές» του σχετικά με τη νομιμότητα της φιλοξενίας αδέσποτων ζώων από εθελοντές πολίτες και να καλέσει όλα τα φιλοζωικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στα Χανιά να βοηθήσουν στην απομάκρυνση του ζώου από την περιοχή. Η εμμονή τους στη γραφειοκρατία και στη στενή ερμηνεία του νόμου οδήγησε στο αδιέξοδο. Το ζώο αυτό να παραμένει στην πλατεία των Μεγάλων Χωραφιών, δεμένο, ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η παρουσία του «ενοχλούσε».

Και ενώ αναμέναμε τη μεταφορά του σε κτηνίατρο για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος, ενημερωθήκαμε σήμερα, ότι κάποιος «άνθρωπος» έδωσε τη λύση. Πυροβόλησε το ζώο στην πλατεία, ενώ ήταν αλυσοδεμένο και δεν είχε καμία ελπίδα διαφυγής.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ασφάλειας Χανίων, η οποία έχει συλλέξει κάλυκες και θα αναζητήσει το δράστη, καθώς η θανάτωση ζώου αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση ως 5 έτη και με χρηματική ποινή έως 15.000ευρώ, καθώς και με διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ”.

Σας παρακαλούμε, μισό λεπτό θα σας πάρει να ψηφίσετε το παρακάτω ψήφισμα να βρει δικαίωση, αν βρει στη χώρα που ζούμε, ο σκυλάκος αυτός.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/dimarhos_hanion_dikaiosi_gia_ti_dolofonia_toy_kaykasioy_sta_megala_horafia_hanionkritis/

Δείτε τις υπέροχες ζωγραφιές της:

Πρώτος φυσικά ο Καυκάσιος, τον οποίο ακόμα δεν έχει τελειώσει.

 

 

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΝΘΡΩΠΟΙ

TOP LINE

7 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα ζώα του Τσερνόμπιλ
Ξέρετε για ποιο λόγο ο σκύλος μας κουλουριάζεται για να κοιμηθεί;
Γίνεται έκκληση να βρεθεί αυτός που χτύπησε αδέσποτη σκυλίτσα στα Καμένα Βούρλα- Το ζώο δεν τα κατάφερε
Γιατί δεν μας άφησαν να δούμε και να φωτογραφήσουμε το Ροτβάιλερ στην Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία
Γιατί οι σκύλοι δεν τα βρίσκουν εύκολα μετά από έναν καβγά
Δύο αδερφάκια ζουν μόνα τους στο δρόμο του Χολαργού και κινδυνεύουν. Ψάχνουν επειγόντως σπίτι
Καλοκαίρι: Ένας σκύλος κλεισμένος σε αυτοκίνητο μπορεί να πεθάνει μέσα σε 6 λεπτά
Παράτησαν στο δρόμο γατούλα μέσα σε κλουβί με σημείωμα ότι είναι επιθετική- Την ανέλαβε ο Δήμος Αθηναίων
Buddo Island, Πακιστάν: Το νησί με τα 35,000 παρατημένα σκυλιά που πεθαίνουν από την πείνα
Δήμος Σαρωνικού: Τοποθέτησε 15 ταΐστρες με φαγάκι για τα αδέσποτα – Ετοιμάζει άλλες 15 και 30 ποτίστρες
Συνέλαβαν παράνομους εκτροφείς που είχαν κόψει τις φωνητικές χορδές των σκύλων για να μην ακούγονται
Δείτε ένα γάτο από την Ιαπωνία που κοιμάται σαν άνθρωπος