petpet.newsΑΝΘΡΩΠΟΙΈνα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη δίνει συνταγή για φόλα στα αδέσποτα μέσω Facebook

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένα ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη δίνει συνταγή για φόλα στα αδέσποτα μέσω Facebook

Έχουν γίνει οι ανάλογες καταγγελίες

Μπορεί αυτόν τον καιρό να διανύουμε μια δύσκολη εποχή λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, οι άνθρωποι όμως που μισούν τα ζώα συνεχίζουν να ασχολούνται με το πώς θα τα εξοντώσουν. Και το πιο τραγικό από όλα είναι ότι δίνουν και συμβουλές μέσω του προφίλ τους στο Facebook για τον τρόπο.

Κάτι τέτοιο συνέβη και με το ζευγάρι Θέμης και Ελένη Ιωαννίδης, από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι μέσω της σελίδας τους στο Facebook παροτρύνουν τον κόσμο να σκοτώσει με δηλητήριο-συγκεκριμένα ένα ανθρώπινο φάρμακο που μπορεί να γίνει δηλητήριο- τα αδέσποτα.

Οι χρήστες του διαδικτύου βλέποντας την απαράδεκτη και εγκληματική ανάρτηση απευθύνθηκαν στη δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς κάτι τέτοιο είναι, ως γνωστόν, παράνομο.

Ο κ. Ιωαννίδης δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την “αγάπη ” του στα ζώα. Σε ανάρτησή του πέρυσι τέτοια εποχή αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό όπου κάποιος σκότωσε ένα σκύλο του, ράτσας πίτμπουλ, ειρωνευόμενος τους φιλόζωους που αντέδρασαν και λέγοντας ότι το ζώο σκοτώθηκε για… προφανείς λόγους.

Να δούμε και μερικά άλλα για τον κύριο Ιωαννίδη. Ο επίδοξος εξολοθρευτής των αδέσποτων έχει σπουδάσει, όπως βλέπουμε στη σελίδα του στο Facebook, Digital Systems Engineering στο Brunel University London και Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Του αρέσει η φύση και συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες με λουλούδια. Βέβαια μέσα στη φύση είναι και τα ζώα αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για εκείνον. Είναι επίσης λάτρης της αρχαιότητας και πάνω από όλα θρησκευόμενος. Του αρέσει επίσης να ειρωνεύεται τους οικολόγους. Ένα από τα χαρακτηριστικά ποστ του είναι στις 4 Φεβρουαρίου όπου αναφέρει ότι η βασικότερη αιτία της καταστροφής από τις φωτιές στην Αυστραλία είναι τα διάφορα ¨οικολογικά κινήματα”, δίνοντας ταυτόχρονα και τη δική του εξήγηση.

Το να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος κύριος κάνει κάτι παράνομο με την προτροπή για φόλα είναι περιττό. Δεν μπορεί να μη το γνωρίζει. Πρέπει λοιπόν να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. 

Καλό είναι βέβαια να του θυμίσουμε ότι για τα αδέσποτα φταίμε εμείς οι άνθρωποι, γιατί πρώτον δε στειρώνουμε και δεύτερον τα εγκαταλείπουμε. Και ότι για αυτά, σύμφωνα με τη νομοθεσία, την ευθύνη έχουν αυτοί που ψηφίζει στους δήμους. Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία διαχείρισή τους.

Να απαιτήσουμε από κάποιον να έχει ενσυναίσθηση και ευαισθησία στους αδύναμους, ε…αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το κάνουμε. Οι άνθρωποι πάντως κρίνονται στη ζωή από τις πράξεις και τα λεγόμενά τους. Τα αδέσποτα είναι θύματα. Το να θέλεις να εξολοθρεύσεις το θύμα και όχι να τα βάλεις με το θύτη αν δεν το έχεις από νωρίς διδαχτεί, δεν θα το μάθεις ποτέ.

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΝΘΡΩΠΟΙ

TOP LINE

Ψάχνει σπίτι ο μικρός σκυλάκος που βρέθηκε παρατημένος έξω από το καταφύγιο Ιωαννίων
Επέλεξε τις παιδικές ζωγραφιές που θα μπουν στα μπλουζάκια των δρομέων του Penny Marathon 2017
Όραση σκύλου και γάτας: Έτσι βλέπουν τον κόσμο αλλά και εμάς
9 σημάδια που δείχνουν ότι η γατούλα μας είναι άρρωστη
Κοκόνι: Μια αρχαία ελληνική μικρόσωμη ράτσα που πολλοί δεν γνωρίζουν
Γαλλικό Μπουλντόγκ: Όσα θέλετε να ξέρετε
Ποια είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα μας χρειάζεται κτηνίατρο;
Ο δήμος δεν γνώριζε ότι είναι παράνομη η πινακίδα “απαγορεύονται οι σκύλοι” που έβαλε σε πλατεία στα Διάσελλα Ηλείας
Ένα πρώην αδεσποτάκι είναι ο σκύλος του Harrison Ford στην ταινία “The Call of the Wild”
Είναι καλά και ψάχνει σπίτι ο σκυλάκος που ήταν δεμένος με σύρμα από μια ηλικιωμένη σε χωριό των Ιωαννίνων
Αυτά είναι τα σημάδια μιας εκνευρισμένης – όχι θυμωμένης- γάτας
Τα τρυφερά λόγια για τη σκυλίτσα της που πέθανε