17χρονος από τη Βραζιλία έφτιαξε καταφύγιο και σώζει αδέσποτα και παρατημένα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Λέγεται Eduardo Caioado, είναι 17 ετών και κατάγεται από την Anápolis στη Βραζιλία. Από πολύ μικρός αγαπούσε τα ζώα. Στενοχωριόταν με τα αδέσποτα και τα κακοποιημένα. Στα 9 του χρόνια σκέφτηκε να κάνει κάτι για αυτά. Να σώσει όσα περισσότερα μπορεί. Και ξεκίνησε να φροντίζει κάποια στο δρόμο. Το όνειρό του ήταν να περιθάλψει όσα περισσότερα μπορεί.

Πριν από δύο μήνες, με τη βοήθεια των γονιών του, έκανε αυτό το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε ένα καταφύγιο, το EduPaçoca Institute.

“Προσπαθώ να κάνω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για όλους. Μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους αυτό, με το να ταΐσεις ένα αδέσποτο ζώο, με το να γράψεις ένα γράμμα σε κάποιον ηλικιωμένο. Φέτος έκανα ένα μεγάλο μου όνειρο πραγματικότητα. Έφτιαξα το καταφύγιο που ήθελα. Ενοικίασα ένα σπίτι και με τη βοήθεια κάποιων που με στηρίζουν οικονομικά και το έφτιαξα. Πηγαίνω εκεί κάθε μέρα. Δεν είναι κοντά στο σπίτι μου και για αυτό πηγαίνω είτε κάνοντας ωτοστόπ ή με το ποδήλατό μου διανύοντας 30 χιλιόμετρα. Αλλά δεν διαμαρτύρομαι. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Να φροντίζω σκυλάκια. Και αν κάποιο από αυτά δεν υιοθετηθεί, θα το κρατήσω εγώ για πάντα”, είπε ο Eduardo στο Bored Panda.

To καταφύγιο του Eduardo άνοιξε τον Μάρτιο που μας πέρασε. Ο ίδιος θα πει: “Στην περιοχή που μένω κάνει πολύ κρύο. Πολλά αδέσποτα σκυλάκια πεθαίνουν από υποθερμία. Το κράτος δεν κάνει κάτι για αυτά, οπότε θέλησα να κάνω εγώ. Μάζεψα κουβέρτες, έφτιαξα σπιτάκια και ξεκίνησα να τα φροντίζω. Την πρώτη εβδομάδα είχα τρία, μετά έγιναν περισσότερα. Μέχρι τώρα έχω σώσει 22 σκυλιά και 4 γάτες. Θέλω αυτός ο χώρος που έχω φτιάξει να μη μοιάζει με καταφύγιο αλλά με σπίτι. Δυστυχώς το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η απόφαση που πρέπει να παίρνω κάθε φορά για το ποιο ζώο από το δρόμο θα σώσω. Δεν μπορώ να τα πάρω όλα καθώς ο χώρος που έχω είναι μικρός”.

Τι σκέφτεται ο Eduardo για το μέλλον; “Τα σχέδια για το μέλλον είναι πολλά. Θέλω να μεγαλώσω το καταφύγιο και να σώσω πολλά ηλικιωμένα και παρατημένα ζώα. Και να τους βρίσκω σπίτι. Μέχρι τότε θέλω να τα κάνω να νιώθουν ότι βρίσκονται ήδη σε ένα σπίτι. Θέλω να κάνω καλά τις πληγές στο σώμα τους αλλά και στην ψυχή τους”.

Πηγή: Bored Panda

Φωτο γραφίες https://www.instagram.com/megaedu1/

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο