Ο Ινδός κτηνίατρος που έχει σώσει πάνω από 300 άγρια ζώα από τους παράνομους διακινητές

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο Andra Phaneendra, κτηνίατρος από το Ραχανμουντρί της Ινδίας, δεν είναι ένας απλός κτηνίατρος. Και αυτό γιατί, συνεργαζόμενος με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ινδίας, έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να σώζει ζώα -κυρίως άγρια- από τους λαθροθήρες.

Ο Andra τα τελευταία 10 χρόνια έχει κάνει πολύ σπουδαίο έργο. Επισκέπτεται διάφορα μέρη της Ινδίας και σώζει άγρια ζώα, από λεοπαρδάλεις μέχρι βίσονες και από ελάφια μέχρι άλλα σπάνια ερπετά, που βρίσκονται είτε χτυπημένα είτε σε κίνδυνο από τους λαθροθήρες, οι οποίοι τα εξάγουν και τα πουλούν παράνομα. Ο αριθμός δε των ζώων που έχει μέχρι σήμερα σώσει ξεπερνάει τα 300.

Τα ζώα μεταφέρονται στην κλινική του, την Paws and Claws, την οποία έφτιαξε το 2011,  όπου τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μένουν όσο χρειάζεται για να αποθεραπευτούν. Η κλινική είναι πολύ γνωστή και πάντα γεμάτη από διάφορα ζώα που έχουν ανάγκη. Το τηλέφωνό του μάλιστα δεν σταματάει να χτυπάει από τα περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Το ίδιο ισχύει και με τη σελίδα του στο Facebook όπου κάθε μέρα διαβάζει δεκάδες μηνύματα.

“Το πρώτο ζώο που έσωσα ήταν μια μαϊμού που μπήκε στο γυμναστήριο την ώρα που έκανα γυμναστική. Φαινόταν τόσο τρομοκρατημένη. Μετά από μεγάλη προσπάθεια την ηρέμησα. Κοιμήθηκε στα χέρια μου για μία περίπου ώρα. Την πήρα σπίτι μου όπου έζησε μαζί μου για ένα χρονικό διάστημα και στη συνέχεια την άφησα και πάλι στην άγρια φύση, εκεί που ανήκει. Προσπαθώ να μη δεθώ με τα ζώα που περιθάλπω γιατί αυτά πρέπει να γυρίσουν στη φύση, εκεί όπου ανήκουν” , θα πει ο ίδιος συμπληρώνοντας: “Σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχουμε κάνει πολλά πράγματα. Τις περισσότερες φορές σώζουμε και άγρια ζώα που είναι να πουληθούν παράνομα”.

Ο Andra έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο όταν το 2018 έσωσε από ένα χωριό έναν πύθωνα 4,5 περίπου μέτρα μαζί με τα 15 αβγά του.

Ποιο είναι το ζώο που πωλείται παράνομα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο; “Πρόσφατα σώσαμε έναν παγκολίνο λίγο πριν πουληθεί. Οι παγκολίνοι είναι τα θηλαστικά που πωλούνται περισσότερο από κάθε άλλο θηλαστικό στον κόσμο”, θα πει.

Όμως η αγάπη του Andra για τα ζώα δεν ξεκίνησε τώρα αλλά από την παιδική του ηλικία. Στο σπίτι της μέσα η οικογένεια είχε πολλά ζώα τα οποία όλοι αγαπούσαν και φρόντιζαν. Το αγαπημένο του μάλιστα ήταν μια πάπια, με την οποία ο μικρός Andra καθόταν κάτω από τον ήλιο, έξω από το σπίτι, και συζητούσε τα πάντα. Κοιμόταν μαζί του και έτρωγε μόνο από το πιάτο του, όπως θα πει ο ίδιος στο “The News Minute”.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η αγάπη για τα ζώα ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

View this post on Instagram

A Cute Quarantine Story… Dad never allows me to put any pets in the flat, n he ofcos doesn't like them.. But this lockdown made dad felt so bored n I somehow brought this naughty hyperactive ever busy Chickoo ( Green African Parrot) into the flat… Initially I received many sighs but Slowly dad started feeding n caring after him… Two days back Chickoo felt soo ill that dad himself is worried alot n banging me for it's speedy recovery.. Today finally he made it n started feeding again n been into his normalcy.. which made dad himself more happier n thankful to me … N finally appreciated my worth n subject too in handling n treating well these miniature patients… A double bow to the Quarantine for it's positive impact on Dad's love for birds n witnessing my worth too… #Quarantine_days #African_Green_Parrot #Dad's_anger #Turned_into_love #Positive_vibes 🦜😡😼🤥👨🏻‍⚕️🤷🏻‍♂️😾😍🤗🙊😬🙏🏻🙏🏻

A post shared by Andra Phaneendra (@dr_phaneez_wild) on

View this post on Instagram

HoLD mE TiGhT BuDdY… 😬

A post shared by Andra Phaneendra (@dr_phaneez_wild) on

 

 

View this post on Instagram

LiL WoNderS maKe OuR LifE MoRe woNDerFuL..!!

A post shared by Andra Phaneendra (@dr_phaneez_wild) on

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο