Πάμπλουτος επιχειρηματίας και ριάλιτι σταρ μετακόμισε στο Μπαλί για να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

O 29χρονος Βρετανός Jonny Mitchell εμφανίστηκε στην τρίτη σεζόν του τηλεοπτικού προγράμματος του καναλιού CBB, Love Island, το 2017, στη βρετανική τηλεόραση. Η εμφάνισή του και ο χαρακτήρας του έγιναν η αιτία να συζητηθεί. Πολλοί ήταν αυτοί που τον αντιπάθησαν λόγω συμπεριφοράς του. Αλλά αυτό συμβαίνει σε αυτά τα τηλεοπτικά προγράμματα, τα γνωστά μας ριάλιτι. Και έτσι έγινε σε μια νύχτα σταρ.

Από τότε η ζωή του άλλαξε. Ο ίδιος, αξίζει να αναφέρουμε, είναι από ευκατάστατη οικογένεια, με πατέρα επιχειρηματία. Έκανε από πριν πολυτελή ζωή, την οποία φρόντισε μετά το ριάλιτι να κάνει πιο πολυτελή.  Περισσότερα χρήματα, συνεντεύξεις, πάρτι, ακριβά αυτοκίνητα και κοσμική ζωή. Ταξίδια σε όλον τον κόσμο και διαμονή σε πανάκριβα ξενοδοχεία. Στη σελίδα του στο Instagram καθημερινά ανέβαζε φωτογραφίες από τη ζωή που κάνει. Το αυτοκίνητό του μόνο στοίχιζε πάνω από 65 χιλιάδες ευρώ.

Κάποια στιγμή ο Mitchell επισκέφτηκε το Μπαλί. Του άρεσε τόσο πολύ που έμεινε ένα καλοκαίρι 5 εβδομάδες. Του ήταν δύσκολο να αποχωριστεί αυτό το μέρος. Και έτσι αποφάσισε να αφήσει όλα αυτά πίσω του και να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μετακομίζοντας εκεί. Ένας παράγοντας για αυτή του την απόφαση ήταν η μεγάλη αγάπη του στα σκυλιά. Απίστευτο μπορεί να ακούγεται, είναι όμως αληθινό.

Το Μπαλί έχει αμέτρητα αδέσποτα ζώα που ζουν σε άθλιες συνθήκες. Χωρίς φαγητό, χωρίς καμιά περίθαλψη, χωρίς μέλλον. Ο Mitchell θέλησε να κάνει κάτι για αυτά, να τα βοηθήσει. Ο ίδιος θα πει: “Σε αυτό το μέρος έχω ξανασκεφτεί τις προτεραιότητες της ζωής μου. Μια από αυτές είναι να βοηθήσω αυτά τα σκυλιά και να παλέψω για τα δικαιώματα των ζώων. Υπάρχουν εδώ τόσα παρατημένα ζώα. Είναι υπέροχο να δίνεις φαγητό σε κουταβάκια που δεν μπορούν να ζήσουν. Ένας σκύλος σε μαθαίνει να αγαπάς χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Αν αυτό το έχεις στη ζωή σου, είναι πολύ σημαντικό.”

Η θλιβερή ζωή των αδέσποτων ζώων στο Μπαλί

Το Μπαλί είναι στο μυαλό μας ως ένας υπέροχος εξωτικός προορισμός. Ένας προορισμός που θα θέλαμε να πάμε. Εντυπωσιακές εικόνες, όμορφες αμμουδιές και ατελείωτη χαλάρωση στη θάλασσα. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη, η λιγότερο προβεβλημένη, έχει πολλούς φτωχούς και αμέτρητα αδέσποτα που τριγυρνάνε στους δρόμους πεινασμένα και άρρωστα.

Ο Mitchell, σε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση Bali Animal Welfare Association,κάνει τα πάντα για να σώσει όσα περισσότερα ζώα μπορεί. Να τα κάνει καλά και να βρουν σπίτι, κάτι που είναι δύσκολο εκεί.

Το Μπαλί είναι νησί της Ινδονησίας, με έκταση 5.632,86 τ.χλμ. και με πληθυσμό 3,9 εκατομμύρια κατοίκους το 2010. Εδώ, για την ιστορία, επιτρέπεται η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος.

 

Εικόνες αδέσποτων ζώων στο Μπαλί. Οι φωτογραφίες είναι από τη φιλοζωική οργάνωση Bali Animal Welfare Association, που βοηθάει τα αδέσποτα ζώα εκεί.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο