Γνωρίστε τον τυφλό ζωγράφο που φτιάχνει υπέροχα πορτρέτα σκύλων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η ζωή του τυφλού Τεξανού ζωγράφου John Bramblitt είναι ένα παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο 49χρονος Bramblitt, γεννημένος το 1971 στις Ηνωμένες Πολιτείες ήρθε αντιμέτωπος με το πρόβλημα της όρασης από νεαρή ηλικία, όταν υπέφερε από επιληπτικές κρίσεις. Αν και πρόκειται για σπάνια αντίδραση, οι κρίσεις αυτές προκάλεσαν το 2011 την τύφλωσή του.

Μετά από αυτό το συμβάν έπαθε κατάθλιψη. Αποφάσισε όμως να μη το βάλει κάτω. Από τότε χρησιμοποιεί την αφή αγγίζοντας με τα χέρια του τα χρώματα και στη συνέχεια η διαίσθησή του τον καθοδηγεί στη δημιουργία σχημάτων στον καμβά. Το αποτέλεσμά του είναι εντυπωσιακό και τα έργα του γεμάτα φωτεινά χρώματα και συναίσθημα.

Πριν χάσει το φως του συνήθιζε να δημιουργεί ελαιογραφίες με διάφορα θέματα αλλά το αγαπημένο του ήταν και είναι τα πορτρέτα σκύλων. «Βασικά, αυτό που κάνω είναι να αντικαταστήσω ό,τι βλέπω με τα μάτια μου με την αίσθηση της αφής. Ζωγραφίζω για να αποδεχτώ αυτό που μου έχει συμβεί», λέει ο ίδιος τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η τύφλωσή του έχει αλλάξει τις προοπτικές του για τη ζωή.

Ο Bramblitt είναι ένα αισιόδοξο, εμπνευσμένο άτομο, που λέει συχνά: “Ο καθένας έχει έναν καλλιτέχνη μέσα του μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται μια μικρή βοήθεια από έξω”.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο