Ένα υιοθετημένο κοριτσάκι από την Ινδία αφιερώνει το χρόνο του για να βρίσκει σπίτι σε γέρικα σκυλάκια καταφυγίων

από Μυρτώ Τζώρτζου
H 14χρονη Meena Kumar από τη Μουμπάι της Ινδίας είναι μια έφηβη με μεγάλη καρδιά. Η ίδια εγκαταλείφθηκε όταν ήταν πολύ μικρή, μόλις 9 μηνών, από τους γονείς της μέσα σε ένα καλάθι. Έζησε ένα χρόνο σε ορφανοτροφείο και στη συνέχεια στάθηκε τυχερή, καθώς υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι.
Η οικογένεια που την πήρε είχε εκείνον τον καιρό νεογέννητα σκυλάκια. Έτσι η Meena ξεκίνησε με μεγάλη χαρά να τα φροντίζει. Μεγάλωσε με αυτά και έμαθε την αγάπη χωρίς ανταλλάγματα, την τρυφερότητα και το πώς είναι να συμβιώνεις με ζώα.
Έτσι έμαθε να προσέχει ζώα και να τα αγαπάει. Όμως η αγάπη της δεν σταμάτησε εκεί. Η οικογένεια ζούσε στην Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, όπου είχε πάει και η Meena να ζήσει. Κάποια στιγμή θέλησε να κάνει κάτι παραπάνω, όχι μόνο για τους δικούς της τετράποδους φίλους αλλά και για τα άλλα σκυλάκια, αυτά που είναι μεγάλα σε ηλικία και ζουν σε καταφύγια χωρίς να έχουν και μια οικογένεια.
Στα 6 της ξεκίνησε μαζί με τους γονείς της τις επισκέψεις στη φιλοζωική οργάνωση Human Society. Τότε ήταν που υιοθέτησε την Bambie, ένα ημίαιμο σκυλάκι από καταφύγιο, το οποίο έγινε η καλύτερη συντροφιά της.
Στα 12 έμαθε για την οργάνωση Senior Dog Rescue, μια φιλοζωική οργάνωση που βοηθάει ηλικιωμένα σκυλάκια να βρουν σπίτι και να μην τελειώσουν τη ζωή τους σε ένα κλουβί καταφυγίου. Η οργάνωση αυτή σώζει και βρίσκει σπίτι σε πολλά ζώα κάθε χρόνο. Η Meena έγινε εθελόντρια στο καταφύγιο και ήρθε πιο κοντά με μεγάλα σε ηλικία σκυλάκια.
Σήμερα στα 14 της προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα. Λάνσαρε την εταιρεία Pet Fairy Services https://petfairyservices.com/ και τα χρήματα που βγάζει τα δίνει στο καταφύγιο ηλικιωμένων ζώων Muttville Senior Dog Rescue, όπου εργάζεται ο πατέρας της. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει συγκεντρώσει πάνω από 7 χιλιάδες δολάρια και συνεχίζει ώστε να φτάσει τα 14 χιλιάδες που είναι ο στόχος της. Τα χρήματα αυτά βοηθάνε ώστε να βρεθούν σπίτια για τα ζώα αυτά που είναι ηλικιωμένα και συχνά άρρωστα. Βοηθάνε ώστε να δοθεί και σε αυτά μια δεύτερη ευκαιρία.
Η ίδια θα πει:” Αισθάνομαι πολύ όμορφα που έχω καταφέρει να σώσω αρκετά ηλικιωμένα ζώα. Να φύγουν από το καταφύγιο και να ζήσουν τη ζωή που τους μένει σε ένα σπίτι. Όλα τα σκυλάκια έχουν ανάγκη από ένα σπίτι, όπως είχα και εγώ. Είναι τρυφερά και σου δίνουν αγάπη”  θα πει στο Today.

Φωτογραφία NBC7

Φωτογραφία Pet Fairy Services

Φωτογραφία Pet Fairy Services

Φωτογραφία Pet Fairy Services

Φωτογραφία Jyashree Subrahmonia

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο