Ένας άγγελος για τα ζώα: 25χρονος από την Ινδία έχει φτιάξει καταφύγιο και έχει σώσει πάνω από 2000 αδέσποτα (Εικόνες-Βίντεο)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μας αρέσει πολύ να γράφουμε ιστορίες ανθρώπων που κάνουν πολλά για τα αδέσποτα. Ιστορίες αγάπης που μας εμπνέουν και μας γεμίζουν αισιοδοξία και χαρά.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Σε όλες τις χώρες του κόσμου, ακόμα και σε αυτές που δεν υπάρχει παιδεία πάνω στο ζήτημα αυτό και που τα αδέσποτα είναι αμέτρητα και σε άθλια κατάσταση στους δρόμους, θα βρεθούν κάποιοι που θα αφιερώσουν τη ζωή τους σε αυτά. Και θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να για να απαλύνουν τον πόνο τους και να τα σώσουν.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Haris Ali που ζει στην πόλη Bengaluru, στην Ινδία, μια χώρα, όπως ξέρουμε, με τεράστιο αριθμό αδέσποτων που τριγυρνάνε στους δρόμους άρρωστα, πεινασμένα και κακοποιημένα.

Ο Ali φροντίζει τα ζώα από 9 χρόνων. Σε αυτή την ηλικία ήταν που ξεκίνησε να τα ταΐζει. Δεν μπορούσε να τα βλέπει να υποφέρουν από την πείνα. Ένας καλός του φίλος τότε, ο σκυλάκος Sheru, τον οποίο τάιζε κάθε μέρα είδε να τον σκοτώνουν οι Αρχές με απίστευτη βαρβαρότητα, χτυπώντας τον στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια του. Η εικόνα αυτή δεν έχει φύγει ποτέ από το μυαλό του. Πολλές τέτοιες εικόνες δεν θα φύγουν από το μυαλό του.

Στην αρχή ήταν δύσκολα. Το καταφύγιο ήταν πολύ μικρό. Ένα απλό δωμάτιο, όπου εκεί μπήκαν τα πρώτα 20 ζώα που βρέθηκαν στο δρόμο και ήταν σε ανάγκη. Και ο Ali μόνος να τα φροντίζει.

 Με το σύνθημα “Σώσε. Καταφύγιο. Φρόντισε. Προστασία. Υιοθεσία.” αποφάσισε τον Απρίλιο του 2017 να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Έτσι με πολλή αγάπη δημιούργησε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμός και ένα καταφύγιο, το Sarvoham Indie Harbour, στην πόλη του. Ήταν μόλις 23 ετών.

Με πείσμα, υπομονή και αγάπη για αυτό που ήθελε να κάνει, ξεκίνησε να σώζει όλο και περισσότερα ζώα. Η αρχή, όπως είπαμε, δύσκολη. Και ήταν μόνος.

Σήμερα στα 25 του δίνει πάνω από το 60% του μισθού του, για να τα συντηρεί. Το καταφύγιο έχει μεγαλώσει. Ο ίδιος μάλιστα έχει πει σε συνέντευξη ότι αντί να τα βάζει στην άκρη χρήματα, προτίμησε αυτά να τα δίνει στα ζώα. Μέσα σε ένα χρόνο έσωσε πάνω από 200 σκυλιά, χτυπημένα, άρρωστα, σε άθλια κατάσταση. Και τους βρήκε και σπίτι.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενεί πάνω από 170 σκυλάκια, τα οποία βρήκε στο δρόμο, άρρωστα, κακοποιημένα, χαμένα. Και πολλά ηλικιωμένα που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν μόνα τους. Σε όλα αυτά και άλλα στο παρελθόν έχει δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα στειρώνει, τα εμβολιάζει, τα πηγαίνει σε κτηνίατρους, κάνει φυσιοθεραπείες σε όσα χρειάζονται και παρέχει καροτσάκια για τα ανάπηρα.

Κάποια στιγμή κατάφερε και να αγοράσει και δύο νοσοκομειακά αυτοκίνητα ώστε να πηγαίνει σε πολλά μέρη της πόλης του και να μαζεύει ζώα. Τα τηλέφωνα που δέχεται καθημερινά για ζώα σε ανάγκη είναι πολλά. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τον βοηθούν ως εθελοντές αλλά και άλλοι που τον στηρίζουν οικονομικά. Απλοί πολίτες που γνωρίζουν τι κάνει και πόσο βοηθάει τα ζώα. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Πώς άλλωστε; Τα ζώα είναι αμέτρητα. Αυτούς τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον στηρίζουν τους ευχαριστεί πολύ.

Ο Ali είναι ένας άγγελος για τα ζώα. Δεν αφήνουν πολλοί τη ζωή τους στα 25 τους για να κάνουν τέτοια πράγματα.

Αν τώρα το ρωτήσεις ποιο είναι το όνειρό του; Αυτό που έχουμε όλοι που αγαπάμε και φροντίζουμε τα ζώα. Να βοηθήσει ώστε να μην υπάρχουν ζώα στους δρόμους.

(20+) Sarvoham | Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

(20+) Facebook

Our Stories (sarvoham.org)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο