Ζευγάρι από τη Νέα Ιωνία Βόλου έφτιαξε μικρό καταφύγιο με σπιτάκια για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το δρόμο σε φιλόζωους σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να δημιουργήσουν σπιτάκια για αδέσποτα προστατεύοντας τα άτυχα τετράποδα που ζουν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες στους δρόμους, ανοίγει ζευγάρι φιλόζωων από τη Ν. Ιωνία.

Ο Χρήστος και η Λίτσα Βογιατζή λίγο μετά τα Χριστούγεννα ανέλαβαν δράση με στόχο να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και τα αδέσποτα ζώα να έχουν ένα καταφύγιο στις γειτονιές που ζουν. Το επικείμενο τότε «χτύπημα» της κακοκαιρίας «Λέανδρος» ενεργοποίησε τον Χρήστο και τη Λίτσα Βογιατζή, οι οποίοι μαζί με άλλους γείτονές τους στη Ν. Ιωνία, πέριξ του 3ου Γυμνασίου, φροντίζουν καθημερινά να αφήνουν ένα πιατάκι φαγητό και νερό για τα αδέσποτα της περιοχής.

Οι πολικές θερμοκρασίες που αναμένονταν κινητοποίησαν τους δύο φιλόζωους που θέλησαν να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο για αδέσποτα ζωάκια.

«Βρήκαμε μόνοι μας τις παλέτες. Μία- μία τις καρφώσαμε για να δημιουργήσουμε το σπιτάκι. Βάλαμε ασφαλτόπανο για να είναι στεγανό σε περίπτωση βροχής και βάψαμε την πρόσοψη», περιγράφει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Λίτσα Βογιατζή.

«Είναι μία πολύ απλή κατασκευή, όμως έγινε με μεγάλη αγάπη», αναφέρει η ίδια και αυτό φαίνεται και από την πρόσοψη του μικρού σπιτιού. «Αδεσποτάκια» γράφει απ’ έξω και έχει ως σήμα ένα κόκκαλο.

Το σπιτάκι μπορεί να φιλοξενήσει έως τρία αδέσποτα σκυλιά, ενώ στο εσωτερικό του έχει τοποθετηθεί κυπελάκι για φαγητό και αντίστοιχο για νερό.

Ήδη τα αδέσποτα της γειτονιάς άρχισαν να συνηθίζουν το νέο καθεστώς. «Κάποια μπαίνουν μέσα, τρώνε και φεύγουν, άλλα κοιμήθηκαν κιόλας», αναφέρει η κ. Βογιατζή. Το σπιτάκι τοποθετήθηκε έξω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, όπου φιλόζωοι συνήθιζαν να ταΐζουν τα αδέσποτα της γειτονιάς και αποτελούσε κάτι σαν σημείο αναφοράς.

  

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο