Ο Δήμος Αιγάλεω και οι εθελοντές πήγαν να βάλουν φαγητό και να φροντίσουν τα αδεσποτάκια (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το κρύο ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Οι περισσότεροι είμαστε μέσα λόγω εγκλεισμού και απολαμβάνουμε τη ζέστη μας. Όμως υπάρχουν οι άστεγοι και τα αδεσποτάκια που έχουν αυτόν τον καιρό περισσότερο από ποτέ την ανάγκη μας.

Όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα ξέρουμε καλά ότι η επιβίωσή τους, ειδικά τέτοιες μέρες, εξαρτάται απολύτως από εμάς και τη βοήθειά μας. Για αυτό ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να καταφέρουμε να τα βοηθήσουμε.

Μια από τις υποχρεώσεις, όπως γνωρίζουμε, των δήμων είναι η φροντίδα των αδέσποτων. Κάνουν όμως στην πράξη κάτι; Δυστυχώς οι περισσότεροι όχι. Και όλα τα παίρνουν πάνω τους οι εθελοντές. Συνηθισμένα πράγματα.

Ένας δήμος που αποτελεί εξαίρεση είναι ο Δήμος Αιγάλεω. Όπως διαβάζουμε στη σελίδα της εθελόντριας Όλγας Γαβάκη, ο δήμος έστειλε λόγω κακών καιρικών συνθηκών συνεργείο της αρμόδιας υπηρεσίας φροντίδας ζώων να φροντίσει τα αδέσποτα. Ο αντιδήμαρχος Panagiotis Mandraflis, με τους υπόλοιπους του δήμου, και σε συνεργασία με φιλόζωους και φιλοζωικές οργανώσεις, επισκέφτηκαν διάφορες γειτονιές εκεί για να φροντίσουν και να σιτίσουν αδεσποτάκια.

Μπράβο στους εθελοντές και το δήμο που αυτές τις μέρες δεν ξέχασαν τους αγαπημένους μας αδέσποτους φίλους. Οι υπόλοιποι δήμοι δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο