Θεσσαλονίκη: Ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού Αντώνης Ζαβέρκος πήγε, παρά το χιόνι, να ταΐσει 60 αδέσποτα (ΦΩΤΟ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όπως έχουμε πει ξανά ο χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή για τα αδεσποτάκια, που ζουν έξω και προσπαθούν να επιβιώσουν. Αυτές τις μέρες ο καιρός σε όλη την Ελλάδα έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να έχει ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, πάγο και βροχές.

Το φαγητό, όπως ξέρουμε, είναι απαραίτητο στα ζώα έξω για να μπορέσουν να ανταπεξέρθουν στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι άνθρωποι όμως που τα αγαπάνε δεν τα ξεχνάνε ποτέ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Θερμαϊκού και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.- με την επωνυμία ΣΥ.Π.Π.Α.Ζ.Α.Θ. Αντώνης Ζαβέρκος Αντωνης Ζαβερκος είναι ένας από αυτούς. Τα τελευταία 15 χρόνια, όπως διαβάζουμε στη σελίδα του στο Facebook, πηγαίνει, φροντίζει και σιτίζει αδέσποτα σκυλάκια και γατούλες που έχουν ανάγκη.

Και φυσικά δεν σταμάτησε ούτε αυτές τις άσχημες μέρες, όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Όπου μαζί με άλλους πήγε και τάισε 60 περίπου αδεσποτάκια, σκυλάκια και γατούλες, στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος μάλιστα γράφει στη σελίδα του στο Facebook: “Τελείωσε μια δύσκολη και κοπιαστική ημέρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας. Παρόλα ταύτα δεν μας πτόησε ο χιονιάς και καταφέραμε να σιτίσουμε τα 60 περίπου αδεσποτάκια μας, σκυλάκια και γατούλες, της περιοχής μας. Άλλωστε αυτό το κάνουμε τα τελευταία 15 χρόνια σε καθημερινή βάση, οπότε δεν μας πείραξε καθόλου η κακοκαιρία που επικρατούσε. Έτσι λοιπόν τα ζωάκια θα έχουν γεμάτο στομάχι και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ευχαριστώ θερμά από καρδιάς τους δύο φίλους μου εθελοντές Βασίλη και Κώστα που με βοήθησαν για να σιτίσουμε τα ζωάκια και για την παραχώρηση του τζιπ Tσερόκι 4#4 για τη μεταφορά των τροφών. Ραντεβού αύριο. Καλή ξεκούραση με υγεία και δύναμη!!!”

Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο