Απομακρύνουν αστυνομικό της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, βραβευμένο και για τη φιλοζωική του δράση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έντονο παρασκήνιο φαίνεται, όπως διαβάζουμε στο bloko.gr πως κρύβεται πίσω από πρόσφατη διαταγή απομάκρυνσης έμπειρου –όπως μας μεταφέρουν- Ανθυπαστυνόμου της ομάδας ΔΙ.ΑΣ./Δυτικής Αττικής. Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, ότι η ίδια η Διοίκηση της Άμεσης Δράσης εισηγήθηκε για αόριστους, όπως χαρακτηρίζονται από συναδέλφους του, υπηρεσιακούς λόγους στην ΓΑΔΑ την απομάκρυνση ενός αστυνομικού της, τον Ιωάννη Ριζόπουλο, Ioannis Rizopoulos, με ατομικό φάκελο γεμάτο ηθικές και υλικές αμοιβές, με 25 χρόνια σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛ.ΑΣ. και πρόσφατα βραβευμένο από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είχε γίνει, μάλιστα, ειδική τελετή για την δραστηριότητα του, τον επαγγελματισμό του κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αλλά  και τη συνεισφορά του στην καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων! Πληροφορούν το bloko.gr ότι ήδη φιλοζωικές οργανώσεις ετοιμάζουν επιστολές διαμαρτυρίας προς την Φυσική και Πολιτική ηγεσία του σώματος για αυτή την απόφαση.

Πηγές ενημέρωσης του bloko.gr αναφέρουν ότι για το θέμα διαμαρτυρήθηκαν και συνδικαλιστές, οι οποίοι μας μεταφέρουν ότι κανένας δεν ήταν σε θέση να δώσει κάποια απάντηση, γεγονός που -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν – τους γεννάει δεύτερες σκέψεις, μήπως η απομάκρυνση  συνδέεται με πρόσφατες βεβαιώσεις μεγάλων προστίμων από τον εν λόγω Ανθυπαστυνόμο, στα πλαίσια των καθηκόντων του, εις βάρος δραστών κακομεταχείρισης σκύλων, οι οποίοι φημολογείται ότι… ενόχλησαν υψηλόβαθμο της Υπηρεσίας. Το ρητό «όποιος δουλεύει ανταμείβεται» δεν ισχύει. Αυτό ανέφεραν δεικτικά στο  bloko.gr οι συνδικαλιστές.

Πηγή: bloko.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο