Εθελοντής μπήκε σε αποστραγγιστικό κανάλι στη Μεσσήνη και έσωσε γαϊδουράκι που πνιγόταν (βίντεο)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί οι κακοποιήσεις να είναι καθημερινές σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και οι εθελοντές να μην ξέρουν πλέον τι να πρωτοκάνουν, όμως υπάρχουν και καλά νέα που μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξα. Και θέλουμε να τα αναδείξουμε. Φυσικά και αυτά τα όμορφα νέα έχουν να κάνουν με τους εθελοντές. Είπαμε, αν δεν ήταν οι εθελοντές δεν ξέρουμε αν θα σωζόταν κανένα ζώο. Οι διασώσεις τους-και συχνά δύσκολες- δεν έχουν τέλος.

Μια τέτοια δύσκολη αλλά και περιπετειώδη διάσωση είναι και αυτή που αναφέρει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, και πρόκειται για τη διάσωση ενός γαϊδαράκου μέσα από αποστραγγιστικό κανάλι στη Μεσσήνη, στο νομό Μεσσηνίας.

Το τηλεφώνημα που έγινε στους εθελοντές του Ομίλου από κάτοικο ότι ένας γάιδαρος ήταν μέσα σε αποστραγγιστικό κανάλι και κινδύνευε να πνιγεί, δεν άφηνε περιθώρια καθυστέρησης. Έπρεπε να βρεθούν κάποιοι να πάνε να κάνουν προσπάθεια να βοηθήσουν το ζώο που από ώρα σε ώρα πνιγόταν.

Το ζώο όμως μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό καθώς στην περιοχή βρίσκονταν εθελοντές, οι οποίοι πληροφορούμενοι το περιστατικό, έτρεξαν στο σημείο, όπου είδαν το γάιδαρο στην κυριολεξία να πνίγεται.

Χωρίς καθυστέρηση, ένας από τους εθελοντές μπήκε μέσα στο αποστραγγιστικό κανάλι, έπιασε το σκοινί του ζώο και άρχισε τις προσπάθειες να το βγάλει έξω. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Από τη μία το ζώο ήταν βαρύ και από την άλλη, αντιστεκόταν και δεν καθόταν να το τραβήξει. Έτσι ξέφυγε αρκετές φορές.

Ο εθελοντής όμως δεν το έβαλε κάτω και το ακολουθούσε συνέχεια από πίσω κρατώντας το σκοινί και προσέχοντας μη βυθιστεί το κεφάλι του ζώου και πνιγεί. Και μετά από λίγη ώρα κατάφερε και το έβγαλε έξω από το νερό.

Φυσικά, όπως καταλαβαίνουμε, αν δεν πήγαινε κανένας στο σημείο, το ζώο θα είχε πνιγεί. Το πώς έπεσε μέσα δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν.

Εμείς θα πούμε ένα μπράβο στους εθελοντές, ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο εθελοντή, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν μια ζωή που κινδύνευε. Η δύναμη των εθελοντών κάνει θαύματα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Δείτε το βίντεο της διάσωσης ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο