Η ομάδα Empty the Cages και εθελοντές από όλη την Αθήνα επισκέφτηκαν φιλόζωη στην Κερατέα και περιποιήθηκαν τα αδέσποτα που φροντίζει

από Μυρτώ Τζώρτζου
H ομάδα Empty the Cages είναι γνωστή για τη φιλοζωική της δράση. Τα μέλη της περιθάλπουν καθημερινά αδέσποτα γατάκια ή σκυλάκια που βρίσκουν στο δρόμο να είναι χτυπημένα ή άρρωστα. Τα φιλοξενούν στο σπίτι τους και τους βρίσκουν μόνιμο σπίτι. Το σύνθημά τους; “Μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά”.
Την Κυριακή, 27 Ιουνίου, η ομάδα, μετά από έκκληση για βοήθεια, επισκέφτηκε γυναίκα φιλόζωη στην περιοχή της Κερατέας. Η γυναίκα αυτή φροντίζει αδεσποτάκια, εντελώς μόνη της. Στην έκκληση της ομάδας, αξίζει να σημειώσουμε, ότι ανταποκρίθηκαν εθελοντές από όλη την Αθήνα, οι οποίοι ξεκίνησαν για να πάνε εκεί για βοήθεια, κάτι που είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Σημειώνουμε ότι την Κυριακή η θερμοκρασία ήταν στα ύψη.
Δείτε τι γράφουν οι εθελοντές της ομάδας Empty the Cages για αυτή τους τη δράση:
“Την Κυριακή που μας πέρασε ζήσαμε την ομορφότερη και πιο ξεχωριστή εθελοντική μας δράση.
Πριν λίγο καιρό πήραμε το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε εκ νέου τις ανοιχτές εθελοντικές μας δράσεις. Έτσι, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε μια γυναίκα- την κα Άντζυ, η οποία φροντίζει και συντηρεί ολομόναχη αδέσποτα ζωάκια στην Κερατέα και έχει πραγματική ανάγκη τη στήριξή μας.
Ήταν και για εμάς τους ίδιους μια <<πρόκληση>> το να αναρτήσουμε την αφίσα ανοιχτής εθελοντικής δράσης, η οποία θα αφορούσε μια τόσο μακρινή περιοχή, όπως η Κερατέα.
Η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον σας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Βλέποντας τα μηνύματά σας καθημερινά είχαμε εκπλαγεί. Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει όμως ακόμη ότι πράγματι θα βρεθούμε τόσοι πολλοί άνθρωποι μαζί, για έναν καλό και ξεχωριστό σκοπό.
Κι όμως, την Κυριακή είδαμε εκεί να έρχεται το ένα αμάξι μετά το άλλο και όχι απλά να επισκέπτεστε το χώρο αυτό αλλά να ζητάτε συνεχώς να βοηθήσετε, να βγάζετε βόλτα σκυλάκια και να επιστρέφετε με τα λουράκια τους στα χέρια για να βγάλετε το επόμενο, να τα χτενίζετε και να τα κάνετε μπάνιο, να βοηθάτε σε κατασκευές, να είστε ενεργοί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δράσης υπό τον καύσωνα και τις τόσο δύσκολες συνθήκες.
Το να ξεκινήσει κάποιος από το κέντρο της Αθήνας, από τους Θρακομακεδόνες, από το Χαλάνδρι και από κάθε γωνιά της Αττικής, για να μπει στο αυτοκίνητό του, ημέρα Κυριακή, με μποτιλιάρισμα, με τόση ζέστη για να έρθει σε ένα χώρο που δεν έχει ξαναδεί από κοντά και να συναντήσει ανθρώπους που δεν γνωρίζει προσωπικά, είναι κάτι ανεκτίμητης αξίας για εμάς.
Είμαστε ευγνώμονες για τον καθένα και την καθεμιά σας ξεχωριστά, για τη στήριξη και τη βοήθειά σας.

Είμαστε βαθιά συγκινημένοι από την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις τις οποίες θα ανακοινώσουμε στη σελίδα μας, καθώς και αγγελίες των πλασμάτων που γνωρίσαμε την Κυριακή.

Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί μια οικογένεια για το καθένα και με την πολύτιμη βοήθειά σας να καταφέρουμε να αδειάσουμε και αυτά τα κλουβιά!!!  emptythecages_athens 

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, όπως αυτός μπορεί, την ομάδα, μπορεί να μιλήσει με τους εθελοντές της:

Instagram: emptythecages_athens
Facebook: emptythecagesathens
Twitter: emptythecages_athens

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο