Πειραιάς: Δύσκολη διάσωση μικρού γατιού που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια πετυχημένη και δύσκολη διάσωση έκανε αυτές τις μέρες η ομάδα διάσωσης Alma Libre  Alma Libre – Hellenic Animal Rescue. Πρόκειται για ένα μικρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος στον Πειραιά.
Η ομάδα ενημερώθηκε μέσω Facebook και έσπευσε στο σημείο. Περαστικοί για ώρες, χωρίς καμία βοήθεια, ματαίως προσπαθούσαν να το απεγκλωβίσουν. Και φυσικά ο χρόνος για το μωράκι μετρούσε αντίστροφα. Γιατί την επόμενη μέρα που θα άνοιγε το κατάστημα το γατί είχε τραγική κατάληξη.
Οι εθελοντές της ομάδας τοποθέτησαν ειδική πτυσσόμενη σκάλα και σιγά σιγά ανέβηκαν προς τα πάνω. Πλησίασαν το μικρούλι με σαρδέλα για να πλησιάσει. Ήταν τόσο πεινασμένο… Όπως χαρακτηριστικά λένε οι άνθρωποι της ομάδας το ζώο λιμοκτονούσε.
Με πολύ προσεκτική λαβή, μέσα από ένα πολύ μικρό κενό, από όπου οριακά περνούσε το χέρι της, η εθελόντρια κατάφερε να ασφαλίσει το μικρό. Όμως ο χώρος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος για να τραβηχτεί προς τα έξω.
Η ομάδα αναφέρει ότι σιγά σιγά και με τη βοήθεια του άλλου εθελοντή της, που κρατούσε αντίσταση ανοίγοντας άλλα λίγα χιλιοστά το κενό και με εξαιρετική προσοχή, η εθελόντρια, βάζοντας και δεύτερη λαβή χεριού από πίσω για να φέρει όλο το σώμα του μωρού σε κατάλληλη θέση προς τα έξω, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζωάκι και να το ασφαλίσουν στην απόχη.

Δείτε την ανάρτηση της ομάδας για το περιστατικό (Alma Libre – Hellenic Animal Rescue)

“Ο χρόνος που μετρούσε αντίστροφα
Κατόπιν πολλαπλών κλήσεων στη σελίδα μας ενημερωθήκαμε για επείγον περιστατικό με μωρό γατάκι που είχε εγκλωβιστεί σε ρολό καταστήματος στον Πειραιά.
Πληροφορηθήκαμε ότι είχε κληθεί η αστυνομία και η πυροσβεστική από ανθρώπους που είχαν εντοπίσει το γατάκι να σπαράζει εκεί επάνω και μάλιστα οι ιδιοκτήτες είχαν ενημερωθεί αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε καμία συνεργασία για οποιαδήποτε παρέμβαση.
Περαστικοί για ώρες, χωρίς καμία βοήθεια, ματαίως προσπαθούσαν να το απεγκλωβίσουν.
Και ο χρόνος για το μωράκι μετρούσε αντίστροφα.
Την επόμενη ημέρα το πρωί που το κατάστημα θα ξανάνοιγε, το ρολό θα σηκωνόταν και το μικρό θα έβρισκε τραγική κατάληξη.
Μέσα σε σφοδρό καταιγισμό περιστατικών, η εθελόντριά μας Elen Konte, μετά το πέρας άλλων δυο χρονοβόρων επειγόντων περιστατικών, βραδινή ώρα αιχμής έσπευσε στο σημείο μαζί με τον εθελοντή μας Marios Papadimitrioy.
Αντικρίσαμε το μικρό να μας κοιτάζει με παράπονο κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια. Δίπλα ακριβώς ο κεντρικός δρόμος και οι θόρυβος εκκωφαντικός.
Ο χώρος παρακολουθείτο από κάμερες ασφαλείας και στο σημείο καλέσαμε αστυνομία για να καταγράψει την ανάγκη και για να γίνει η διασωστική παρέμβαση με ασφάλεια.
Οι εθελοντές μας τοποθέτησαν ειδική πτυσσόμενη σκάλα και σιγά σιγά ανέβηκαν προς τα πάνω.
Η εθελόντριά μας πλησίασε το μικρό με σαρδελίτσα στο χέρι για να το προσεγγίσει.
Πήγε το καημένο να μας φάει και τα δάχτυλα.. λιμοκτονούσε..
Με πολύ προσεκτική λαβή μέσα από ένα πολύ μικρό κενό από όπου οριακά περνούσε το χέρι της, η εθελόντριά μας κατάφερε να ασφαλίσει το μικρό. Όμως ο χώρος ήταν εξαιρετικά περιορισμένος για να τραβηχτεί το μωρό προς τα έξω.
Σιγά σιγά και με τη βοήθεια του εθελοντή μας που κρατούσε αντίσταση ανοίγοντας άλλα λίγα χιλιοστά το κενό, σιγά σιγά και με εξαιρετική προσοχή η εθελόντριά μας βάζοντας και δεύτερη λαβή χεριού από πίσω για να φέρει όλο το σώμα του μωρού σε κατάλληλη θέση προς τα έξω, καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε το άμοιρο μωράκι και να το ασφαλίσουμε στην απόχη.
Η συγκίνησή μας ήταν απερίγραπτη. Κρατώντας με στοργή στην αγκαλιά μας το μωράκι που έτρεμε ολόκληρο και ευχαριστώντας τους ανθρώπους της άμεσης δράσης για τη βοήθειά τους, αποχωρήσαμε από το σημείο.
Μεταφέραμε το μωρό σε κλουβάκι και άμεσα μεταφέρθηκε στη φιλοξενία του που φροντίστηκε από την κυρία Donna Giannouli που αγωνιούσε για εκείνο.
Ήταν μια περιπετειώδης νύχτα για εμάς και σωτήρια για το μικρό. Στο βλέμμα του αντικατοπτριζόταν όλη η ανείπωτη χαρά μας και ανακούφιση.”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο