Η εθελοντική ομάδα “Empty the Cages” πήγε στο καταφύγιο Κερατέας και φρόντισε τα ζωάκια εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου
Την εθελοντική ομάδα emptythecages_athens τη γνωρίζουμε καλά και γνωρίζουμε και το μεγάλο έργο που κάνει στον τομέα των αδέσποτων. Με σύνθημά τους “Μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά”, οι άνθρωποί της έχουν βοηθήσει και συνεχίζουν να βοηθούν αδέσποτα ζωάκια που έχουν ανάγκη.
Αυτές τις μέρες έκαναν έκκληση σε εθελοντές να πάνε όλοι μαζί να βοηθήσουν στο καταφύγιο στην Κερατέα. Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως λένε και οι ίδιοι, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική.
Έτσι την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου βρέθηκαν στο καταφύγιο εκεί και επισκέφτηκαν τα σκυλάκια που, όταν τους είδαν, έκαναν σαν τρελά από τη χαρά τους. Γνωρίζουμε άλλωστε πόση ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία έχουν τα ζώα των καταφυγίων που ζούνε σε κλουβιά και “πεθαίνουν” για ένα χάδι και μια αγκαλιά.
Οι εθελοντές έκαναν πολλά πράγματα. Έβγαλαν βόλτα τα σκυλάκια, που και αυτό είναι κάτι που έχουν μεγάλη ανάγκη. Προσέφεραν τροφές και έκαναν εργασίες με σκοπό τη βελτίωση της διαβίωσης των ζώων εκεί, για τα οποία ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα βρουν και αυτά την οικογένειά τους και θα φύγουν από το καταφύγιο. Αυτός άλλωστε είναι και ο απώτερος σκοπός της ομάδας emptythecages_athens.
Τα σημαντικότερα όμως από όλα που προσέφεραν ήταν τα χάδια και οι αγκαλιές στα ζωάκια. Αυτά έχουν περισσότερο ανάγκη από οτιδήποτε. Τη θαλπωρή και τη ζεστασιά.
Είναι πολύ σπουδαίο να αφήσεις την Κυριακή σου και την ξεκούρασή σου και να πας σε ένα καταφύγιο, μακριά από το σπίτι σου, για να πάρεις αγκαλιά και να πας μια βόλτα τα ζώα εκεί. Αυτός είναι πραγματικά ο εθελοντισμός. Αυτό δείχνει πραγματική αγάπη για τα ζώα και ενσυναίσθηση, κάτι δυστυχώς που δεν είναι πολύ συνηθισμένο στις μέρες μας.
Εκτός από αυτά συγκεντρώθηκαν τροφές, αμπούλες, σπιτάκια σκύλων, κουβέρτες, φάρμακα, παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Ήταν μια υπέροχη μέρα.
Οι εθελοντές της ομάδας ευχαριστούν τον κόσμο που βρέθηκε εκεί προσφέροντας την αγάπη του στα ζώα. Και όπως λέει το σύνθημά τους: “Μέχρι να αδειάσουν τα κλουβιά”.
Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει, όπως αυτός μπορεί, την ομάδα, μπορεί να μιλήσει με τους εθελοντές της:
Instagram: emptythecages_athens
Facebook: emptythecagesathens
Twitter: emptythecages_athens

Δείτε και αυτά:
Η ομάδα Empty the Cages και εθελοντές από όλη την Αθήνα επισκέφτηκαν φιλόζωη στην Κερατέα και περιποιήθηκαν τα αδέσποτα που φροντίζει – Petpet.news
Η ομάδα «Empty The Cages» φροντίζει κάθε Κυριακή εθελοντικά τα ζώα του καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων – Petpet.news
Η ομάδα Empty the Cages και εθελοντές από όλη την Αθήνα επισκέφτηκαν φιλόζωη στην Κερατέα και περιποιήθηκαν τα αδέσποτα που φροντίζει – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο