Διαβάστε γα το σύνδρομο “Twichy Cat” που επιβάλλει να φοράει η γατούλα μας ρούχα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ποιοι είναι συνήθως οι λόγοι που ντύνουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια με ρούχα; Οι περισσότεροι το κάνουν για να τα προστατέψουν από το κρύο του χειμώνα. Δεν είναι όμως λίγοι και αυτοί που το κάνουν για λόγους μόδας.

Η Sauerkraut είναι μια γατούλα που φοράει ρουχαλάκια για ένα άλλο, σπάνιο λόγο. Ένα λόγο που έχει να κάνει με την υγεία της. H Sauerkraut πάσχει από το σύνδρομο “twitchy cat” ή Σύνδρομο Υπεραισθησίας. Το σύνδρομο αυτό μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, φυλή και φύλο γάτας. Αποτελείται από αιφνίδιες κρίσεις που διαρκούν από λίγα δευτερόλεπτα μέχρι 5 λεπτά και είναι συχνές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι κύριες εκδηλώσεις του είναι:
-Ακούσιες μυϊκές συσπάσεις, κυρίως του δερματικού μυός της ράχης που μοιάζει με «κυματισμό» του δέρματος.
-Προσήλωση του βλέμματος σε σταθερό σημείο με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.
-Επίμονο και έντονο νιαούρισμα ή γρύλισμα.
-Ξαφνική εμφάνιση υπερενεργητικότητας ή/και επιθετικότητας.
-Ψευδαισθήσεις και «μανιακή» συμπεριφορά προς αντικείμενα που δεν υφίστανται.
-Συνεχές, καταναγκαστικό γλείψιμο του σώματος, ειδικά της περιοχής της οσφύος, της βάσης της ουράς και των κενεώνων, μέχρι πρόκλησης αλωπεκίας ή/και αυτοτραυματισμού.

Τα ακριβή αίτια του συνδρόμου δεν είναι γνωστά. Μία θεωρία είναι πως η συμπεριφορά αυτή αποτελεί εκδήλωση ψυχοκινητικών επιληπτικών κρίσεων στη γάτα. Εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή το ζώο καλό είναι να φοράει και ρούχο για να αποφεύγει το ξύσιμο από τη φαγούρα.

https://www.youtube.com/watch?v=TV4LBFqthqk

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο