O “αριστερός” δήμαρχος πέταξε τα σπιτάκια που είχαν βάλει πολίτες για να προστευτούν τα αδέσποτα από το κρύο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τη μεγάλη αγάπη στα αδέσποτα έδειξε ο Δήμος Αιγάλεω, ο οποίος μέσω του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Φίλη πέταξε τρία ξύλινα σπιτάκια που είχαν φτιάξει φιλόζωοι για να προστατευτούν τα αδέσποτα από το κρύο λέγοντας ότι είναι αυθαίρετες κατασκευές.

Ο Δήμος, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τοποθέτησαν τα σπιτάκια, το πρωί της 13ης Ιανουαρίου έσπασε τις αλυσίδες που ήταν δεμένα τα σπιτάκια, τα πήρε σε φορτηγό μαζί με τις κουβέρτες και τα πέταξε. Τόσο απλά. Στους ανθρώπους μάλιστα που ήρθαν σε επαφή μαζί του, έκανε λόγο για αυθαίρετες κατασκευές που απαγορεύονται. Να σημειώσουμε ότι το θέμα της περίθαλψης των αδέσποτων είναι υποχρέωση των δήμων.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι πραγματικά αυθαίρετες, αν θέλουμε να πάμε με το γράμμα του νόμου, όμως ο Δήμος θα μπορούσε να τις αφήσει μέχρι να περάσει το μεγάλο κρύο και στη συνέχεια μαζί με τους φιλόζωους κατοίκους να βρει λύση για ένα θέμα που είναι δική του δουλειά. 

Αύριο Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, στις 12 το μεσημέρι.

Όσοι θέλετε να διαμαρτυρηθείτε για την απαράδεκτη στάση του Δήμου, μπορείτε να καλείτε στο 213 2044800.

Για την ιστορία πριν από δύο χρόνια ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Μπίρμπας, περήφανος για τις αριστερές του καταβολές και ιδέες, είχε πει σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ιστότοπο www.koinoniki.gr: ” Θα προσπαθήσουμε να περάσουμε στην πόλη μια νοοτροπία ενεργούς συμμετοχής. Σε όλα τα επίπεδα. Έχουν να γίνουν πολλά. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια… Πολλή δουλειά και σηκωμένα μανίκια…»

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο