Έχουν τα ζώα την έκτη αίσθηση; Δείτε τι λένε οι έρευνες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έχει τύχει να βρίσκεστε σπίτι σας και ξαφνικά ο σκύλος σας να γίνεται χωρίς κάποιον λόγο νευρικός ή να έχει παράξενη συμπεριφορά; Ή να είστε βόλτα μαζί του και να αρχίσει να αντιδράει λίγο παράξενα σαν να συμβαίνει κάτι;
Σύμφωνα με τους επιστήμονες τα ζώα έχουν ένα είδος έκτης αίσθησης που τους επιτρέπει να καταλαβαίνουν την αλλαγή καιρού αλλά και μεγάλες καταστροφές που πρόκειται να συμβούν.
Αλλαγή καιρού
Η μέρα είναι υπέροχη, καθαρή με τον ήλιο να λάμπει. Όμως ο σκυλάκος σας είναι νευρικός και στριφογυρνάει γύρω σας την ώρα που εσείς κάθεστε κάπου χωρίς να νιώθετε κάτι. Και όμως. Τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν την αλλαγή του καιρού και να ακούσουν τους κεραυνούς. Ακόμα και αν εκείνοι είναι μακριά.
Στην Αμερική, το πιο δημοφιλές ζώο που λένε ότι είναι σε θέση να προβλέψει τον καιρό είναι η μαρμότα. Στις 2 Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί η μέρα της μαρμότας, κατά την οποία αν το ζώο, που βγαίνει από τη φωλιά του μετά από χειμέρια νάρκη, δει τη σκιά του, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν άλλες έξι εβδομάδες Χειμώνα. Αν όχι, τότε υπάρχει ελπίδα για πρώιμη Άνοιξη.🌞
Σεισμοί
Το 2011 πολλοί Γιαπωνέζοι είπαν ότι τα σκυλιά τους, πριν από το μεγάλο σεισμό, είχαν μια παράξενη συμπεριφορά που δεν μπορούσαν να την εξηγήσουν. Στο μεγάλο επίσης σεισμό της Χιλής δεκάδες ζώα έφυγαν μακριά από την πόλη λίγη ώρα πριν.
Πάρα πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα, όπως και οι άνθρωποι, έχουν μια ανεξήγητη διαισθητική δύναμη. Πολλοί οργανισμοί, όπως το Animal Planet και το Psychology Today, καθώς και διάφορα γνωστά πανεπιστήμια, έχουν κάνει έρευνες για το φαινόμενο αυτό.
Οι παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην ιδιαίτερη αυτή ικανότητα των σκυλιών, συμπεριλαμβανομένης και της ενισχυμένης διαίσθησης που έχουν από την φύση τους, είναι πολλοί.
Το 1975, η πόλη Haichengin στην Κίνα, εκκενώθηκε μαζικά μερικές ημέρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό μεγέθους 7,3. Οι υπάλληλοι είχαν παρατηρήσει την ολοένα και πιο περίεργη συμπεριφορά των ζώων, λίγο πριν αυτοί προειδοποιήσουν τους κατοίκους.
Οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά μπορούν να αντιληφθούν συχνότητες που είναι διπλάσιες σε δύναμη από αυτές που μπορούν να αντιληφθούν οι άνθρωποι. Μπορούν επίσης να αναγνωρίζουν ήχους που, σε αυτά, είναι τέσσερις φορές περισσότερο ευδιάκριτοι, από ότι είναι στους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο