Γιατί το dog-walking είναι το επάγγελμα του μέλλοντος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι πολύ διαδεδομένο και να είναι παρεξηγημένο, όμως στο εξωτερικό και κυρίως στην Αμερική θεωρείται το επάγγελμα του μέλλοντος. Ο λόγος για το dog-walking (αυτός που πάει βόλτα το σκύλο σου), επάγγελμα που τα επόμενα 10 χρόνια θα είναι, σύμφωνα με έρευνες, πιο προσοδοφόρο από εκείνο του δασκάλου.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Σύμφωνα λοιπόν με μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας The Conference Board, που έχει ως βάση τη Νέα Υόρκη, οι αναλυτές, οι οποίοι μελέτησαν τα μελλοντικά trends στο χώρο εργασίας, κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: “Ο πληθυσμός της Αμερικής μεταξύ 2015 και 2015 θα αυξηθεί κατά 8%. Το δε ηλικιακό γκρουπ 70-84 θα αυξηθεί κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, έχοντας φύγει μακριά τα παιδιά τους, θα θελήσουν να ξοδέψουν χρήματα στα κατοικίδιά τους. Πολλοί μάλιστα που δεν έχουν θα αποκτήσουν για παρέα, καλύπτοντας έτσι την έλλειψη των παιδιών. Τι χρειάζονται βασικά τα κατοικίδια; Χρήματα”.

Σύμφωνα με τον Brian Anderson, υπεύθυνο του προγράμματος της έρευνας, οι μεγάλοι σε ηλικία ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τα ζώα τους από τους νεότερους: “Οι ηλικιωμένοι, θέλοντας να ξοδέψουν χρήματα στα ζώα τους, θα κάνουν διάφορα, όπως να τα καλλωπίσουν, να τα γυμνάσουν, να τα πάνε βόλτες. Αυτό σημαίνει ότι θα βρουν και ανθρώπους να τα κάνουν, καθώς, λόγω φυσικής αδυναμίας των ιδίων, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέρθουν σε όλα αυτά, σε αντίθεση με τους νέους σε ηλικία κηδεμόνες που τα κάνουν μόνοι τους. Επομένως θα αυξηθούν οι ανάγκες σε ανθρώπους που θα παρέχουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Ήδη οι άνθρωποι που εργάζονται αποκλειστικά ως dog-walkers στην Αμερική έχουν αισθητά αυξηθεί. ”

Τα καλύτερα όμως δεν τα διαβάσατε ακόμα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, το οποίο αφορά τη Βρετανία, το συγκεκριμένο επάγγελμα πλέον είναι από τα πιο περιζήτητα. Και δεν μιλάμε για part time απασχόληση αλλά για κανονική εργασία. Ο professional dog walker, όπως λέγεται, πηγαίνοντας συνολικά 13-15 σκυλιά βόλτα μπορεί να βγάλει από 30 χιλιάδες μέχρι και 70 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, καθώς για κάθε ώρα που είναι με το ζώο ο dog walker παίρνει το λιγότερο 20 ευρώ. Πιο πολλά φυσικά χρήματα πληρώνονται αυτοί που προσέχουν ζώα το βράδυ και αυτοί που προσέχουν κατοικίδια επώνυμων ή ευκατάστατων ανθρώπων. Μήπως να το σκεφτόμασταν σοβαρά;

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο