petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΑυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που έψαξαν το 2016 στο Google κηδεμόνες σκύλων

Dog-Mania

Αυτές είναι οι 10 πιο δημοφιλείς ερωτήσεις που έψαξαν το 2016 στο Google κηδεμόνες σκύλων

Εσείς τι θα ρωτούσατε;

Είτε είστε νέοι σκυλο-γονείς είτε πρόκειται να γίνετε, ένα είναι το σίγουρο, ότι θα έχετε συνέχεια απορίες και ερωτήσεις για το ζωάκι σας. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους που γίνονται πρώτη φορά γονείς.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (petpetmag@gmail.com)

Η πρώτη μας κίνηση όταν θέλουμε να μάθουμε κάτι, είναι να πάρουμε τηλέφωνο τον κτηνίατρό μας. Τι γίνεται όμως όταν η απορία αυτή μας ήρθε αργά το βράδυ; Google. Η μαγική μηχανή αναζήτησης. Πατάμε τη λέξη και…όρεξη να έχουμε να διαβάζουμε. Τι είναι όμως αυτά που ενδιαφέρουν περισσότερο έναν άπειρο-ή και έμπειρο- κηδεμόνα σκύλου; Ο διαδικτυακός ιστότοπος Bark Post βρήκε τις top ten  σκυλο-ερωτήσεις στο Google και μας τις παρουσιάζει.

  1. Πόσο καιρό διαρκεί η εγκυμοσύνη του σκύλου;

Η απάντηση είναι από 58 έως 68 μέρες.

 

2. Ήταν ο Goofy σκύλος;

Λογική ερώτηση. Ο Goofy της Disney πραγματικά μοιάζει με πολλά πράγματα αλλά ναι, είναι σκύλος που έχει και σπίτι. Ή καλύτερα ένας ανθρωπόμορφος σκύλος.

3. Γιατί ο σκύλος μου με γλύφει;

Μήπως γιατί τον πλησιάσατε τόσο πολύ έχοντας πριν λίγο φάει μπέικον; Μήπως γιατί είστε ιδρωμένοι; Συχνά πάντως με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει την αγάπη του. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που το γλύψιμο είναι επίμονο. Τότε σημαίνει πως είναι ανήσυχος για κάτι.

 

4. Πώς μπορώ να καταλάβω την ηλικία ενός σκύλου από τα δόντια;

Τα σκυλιά έχουν συνήθως μια σειρά από μόνιμα δόντια από τον έβδομο μήνα τους, οπότε αν συναντήσετε ένα σκυλί με καθαρά λευκά δόντια, είναι πιθανό να είναι ενός έτους περίπου. Κιτρίνισμα στα πίσω δόντια του σκύλου μπορεί να θέσει το σκυλί μεταξύ ενός και δύο ετών, ενώ η πέτρα που σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σε ένα μικρό βαθμό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε ένα σκυλί μεταξύ 3-5 ετών. Αν λείπουν δόντια ή υπάρχει σοβαρή φθορά, συνήθως σημαίνει ότι το σκυλί είναι μεγαλύτερο και θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια ειδική οδοντιατρική περίθαλψη.

 

5. Τι συμβαίνει όταν ο σκύλος μου φάει σοκολάτα;

Είναι η σοκολάτα δηλητηριώδης για τους σκύλους; Η απάντηση είναι ναι. Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος για τον σκύλο σας εξαρτάται από το είδος της σοκολάτας, το μέγεθος του σκύλου και την ποσότητα που θα καταναλώσει. Το συστατικό της σοκολάτας που είναι τοξικό για τους σκύλους ονομάζεται θεοβρωμίνη. Ενώ οι άνθρωποι μεταβολίζουν εύκολα τη θεοβρωμίνη, οι σκύλοι την επεξεργάζονται πολύ πιο αργά επιτρέποντάς της να εξελίξει τα τοξικά της επίπεδα στο σύστημά τους.

6. Πώς μπορώ να απομακρύνω τη μυρωδιά ενός σκύλου;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορεί κανείς να προμηθευτεί. Υπάρχει όμως και μια σπιτική συνταγή που και με αυτή θα κάνετε τη δουλειά σας. Ανακατέψτε λίγο οξυζενέ ( υπεροξείδιο του υδρογόνου), 1/4 κούπας μαγειρική σόδα και 1 κουταλάκι σαπούνι για πιάτα. Και είστε έτοιμοι.

7. Τι μπορώ να κάνω για να σταματήσω το γάβγισμα σκύλου;

Συχνά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να μείνουμε ήρεμοι. Και φυσικά σε καμιά περίπτωση να μην αρχίσουμε να του φωνάζουμε. Σύμφωνα με τη Human Society των Ηνωμένων Πολιτειών υπάρχουν και άλλοι τρόποι, όπως να αγνοήσετε το γάβγισμα ή να του μάθετε την εντολή “ησυχία”. Και πρέπει να ξέρετε ότι ένας σκύλος που έχει εκτονωθεί, έχει πάει τη βόλτα του, έχει παίξει, δεν έχει δυνάμεις να γαβγίσει.

8. Μπορώ να βάλω Neosporin στο σκύλο μου;

Καλύτερα να μην επιλέξετε κάτι τοξικό. Προτιμήστε λάδι καρύδας, βαλσαμόλαδο, κεραλοιφή, μέλι manuka.

 

9. Τι μπορώ να κάνω με τους ψύλλους;

Υπάρχουν αμπούλες, των οποίων το περιεχόμενο αδειάζεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες του ζώου, λίγο πιο κάτω από το σβέρκο και διαρκούν για ένα μήνα. Τα χάπια είναι επίσης αποτελεσματικά και έχουν και αυτά ισχύ ενός μήνα. Επιπλέον, υπάρχει και το σπρέι για εξωτερικούς χώρους, του οποίου η αντοχή είναι τρεις μήνες.

 

 

10. Πόσο Benadryl μπορώ να δώσω στο σκύλο μου;

Ένα mg ανά μισό κιλό σωματικού βάρους, 2-3 φορές τη μέρα. Μην δώσετε κάτι σε υγρό που να περιέχει ξυλιτόλη γιατί είναι τοξική.

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ