Δείτε πόσες θερμίδες καίτε στις βόλτες με το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου
σκύλος- βόλτα

Μια βόλτα με το σκύλο μας, όταν αυτή περιλαμβάνει περπάτημα, τρέξιμο και παιχνίδι, είναι πλήρης γυμναστική που μας κρατάει σε φόρμα και μας διατηρεί αδύνατους. Και δεν μιλάμε φυσικά για όσους βλέπουν τη βόλτα με το σκύλο αγγαρεία και δεν μένουν έξω πάνω από 10 λεπτά, αλλά για εκείνους που πραγματικά ασχολούνται με το ζώο τους συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Πόσες όμως θερμίδες καίμε σε αυτή τη βόλτα; Οι ειδικοί απαντούν: Εξαρτάται από το τι ακριβώς θα κάνετε.

  1. Απλό περπάτημα 30 λεπτών: 120 θερμίδες

Το απλό περπάτημα είναι ό,τι πρέπει για όσους βαριούνται άλλα πράγματα ή είναι κουρασμένοι. Μπορείτε μάλιστα να το κάνετε σε δυο δόσεις, μια το πρωί και μια το βράδυ, όπως κάνουν πολλοί. Το πόσες θερμίδες θα κάψετε εξαρτάται και από το ποιος είναι ο σκύλος σας. Γιατί αλλιώς περπατάμε με ένα Μεγάλο Δανό και αλλιώς με ένα τσιουάουα. Μια γυναίκα λοιπόν, αν περπατήσει μισή ώρα, θα κάψει κατά μέσο όρο 120 θερμίδες.

2. Περπάτημα στην παραλία για 30 λεπτά: 150 θερμίδες

Αν είστε από τους τυχερούς που έχετε κοντά θάλασσα, δεν υπάρχει πιο ευχάριστο πράγμα από το περπάτημα εκεί με το σκύλο σας. Σας χαλαρώνει και παράλληλα σας γυμνάζει. Μην κάτσετε κάτω και αφήσετε το σκύλο σας να τρέχει μόνος του αλλά περπατήστε μαζί του. Μισή ώρα περπάτημα σε παραλία θα κάψετε λίγες θερμίδες παραπάνω από ό,τι σε κανονικό δρόμο, λόγω αντίστασης του εδάφους, περίπου δηλαδή 150.

3. Πεζοπορία σε βουνό ή δάσος για 30 λεπτά: 300 θερμίδες

Ακόμα και αν δεν έχετε κοντά σας βουνό ή δάσος, μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας σε ένα κοντινό. Εκεί θα συναντήσετε και άλλους που είχαν την ίδια ιδέα με εσάς. Οι θερμίδες που θα κάψετε, σε αυτήν την περίπτωση, είναι περισσότερες από τις κλασικές βόλτες. Οπότε για μισή ώρα υπολογίστε περίπου 300 θερμίδες.

4.  Παιχνίδι με μπάλα ή Frisbee, 30 λεπτά: 200 θερμίδες

Το γνωστό αγαπημένο του σκύλου σας. Πετάτε το μπαλάκι, την μπάλα ή το Frisbee, την πιάνει στο στόμα και σας τη φέρνει πίσω. Και πάλι από την αρχή. Όταν αυτό συνδυαστεί και με τρέξιμο δικό σας (δεν κάθεστε δηλαδή σε μια θέση γυμνάζοντας μόνο το σκύλο), θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα που μεταφράζεται σε 200 θερμίδες για ένα καλό παιχνίδι μισής ώρας.

5. Stand-Up Paddleboarding, 60 λεπτά: 500 θερμίδες 

Αν ποτέ σας δοθεί η ευκαιρία να κάνετε Paddleboarding με το σκύλο σας, στις διακοπές σας ή σε μια εκδρομή, θα δείτε πόσο ευχάριστο αλλά και αποτελεσματικό στο κάψιμο θερμίδων είναι. Ο σκύλος σας βέβαια θα το λατρέψει περισσότερο από εσάς. Σε μια ώρα Stand-Up Paddleboarding θα κάψετε περίπου 500 θερμίδες.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου (myrto1@hotmail.com)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο