6 tips για να συμπεριλάβετε στους καλεσμένους του γάμου σας και το σκύλο σας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα ζευγάρια που πρόκειται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας σκέφτονται να συμπεριλάβουν στους καλεσμένους της τελετής και τα αγαπημένα τους κατοικίδια. Και μπορεί να σκέφτεστε ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην Αμερική, όμως και στη χώρα μας υπάρχουν ζευγάρια που αντάλλαξαν όρκους αγάπης και αφοσίωσης μπροστά στα ζωάκια τους.

Πριν όμως φέρει κάποιος το κατοικίδιό του στο γάμο του, θα πρέπει να έχει κατά κάποιον τρόπο οργανωθεί. Δείτε 6 λεπτομέρειες που θα πρέπει να προσέξετε σε μια τέτοια περίπτωση:

  1. Φροντίστε ότι θα είναι άνετοι με την παρουσία του οι προσκεκλημένοι σας

Μήπως κάποιοι από τους προσκεκλημένους είναι αλλεργικοί ή φοβούνται τους σκύλους; Είναι τα ζωάκια σας σωστά εκπαιδευμένα ώστε να συμπεριφερθούν χωρίς να υπάρχει κανέναν πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση που κατά την ώρα της τελετής ένα σκύλος πανικοβλήθηκε από τον κόσμο και δάγκωσε, ευτυχώς ελαφρά, κάποιον που ερχόταν πίσω του. Αν ο σκύλος σας, δεν είναι συνηθισμένος στον κόσμο και τη φασαρία, ας μείνει καλύτερα σπίτι.

2. Βρείτε χώρους που επιτρέπουν την είσοδο σκύλων

Μπορεί στο εξωτερικό να είναι πιο εύκολα τα πράγματα, όμως στη χώρα μας ακόμα δεν είμαστε συνηθισμένοι σε κάτι τέτοιο. Οπότε καλό είναι να ξέρετε αν ο χώρος επιτρέπει τα κατοικίδιά σας. Οι εκκλησίες αλλά και πολλοί άλλοι χώροι το απαγορεύουν, οπότε αν πρόκειται για ένα προαύλιο ναού ή κάπου έξω, συζητήστε το με τον υπεύθυνο από πριν. Οι κηδεμόνες κατοικίδιων προτιμότερο είναι να παντρεύονται καλοκαίρι ώστε είτε σε μια αυλή είτε σε μια παραλία να μπορούν να συμμετέχουν και οι τετράποδοι φίλοι τους.

3. Βρείτε κάποιον που θα κρατάει το σκυλάκι σας κατά τη διάρκεια της τελετής

Αν δεν θέλετε να προσλάβετε κάποιον ειδικό για αυτό, βρείτε ποιος φίλος ή συγγενής θα  ήθελε και θα μπορούσε να σας βοηθήσει και αγγαρέψτε τον. Αυτός θα είναι και ο υπεύθυνος για τη μεταφορά του ζώου από και προς το σπίτι, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θα πρέπει να το έχετε από την αρχή λύσει.

4. Κάντε πριν τη μέρα του γάμου κάποιες πρόβες μαζί με το σκύλο

Πώς κάνουμε πρόβα το νυφικό ή το φόρεμα της δεξίωσης; Το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και με το σκύλο μας για να δούμε αν πραγματικά μπορεί να παραστεί στην τελετή. Αν τώρα θέλετε να πάτε ένα βήμα πιο πέρα και ο σκύλος σας να έχει το ρόλο κουμπάρου φέρνοντας στην εκκλησία τις βέρες, θα πρέπει να τον εκπαιδεύσετε για αυτό πολύ καιρό πριν. Βασικό επίσης είναι να επισκεφτείτε το χώρο της δεξίωσης μαζί με το σκύλο σας πριν το γάμο, ώστε να μην είναι εκείνη η πρώτη μέρα που θα πάει εκεί. Ώστε να του γίνει, κατά κάποιον τρόπο, οικείος.

5. Δείτε τη μέρα εκείνη από την οπτική του σκύλου σας

Ο σκύλος θα βρεθεί σε ένα μέρος όπου θα είναι γεμάτο ανθρώπους και φασαρία. Κάποια σκυλάκια δεν έχουν πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Κάποια άλλα όμως στρεσάρονται πολύ αν το περιβάλλον δεν είναι οικείο. Το ίδιο ισχύει και για εμάς. Κάποιοι είναι άνετοι με τον κόσμο ενώ κάποιοι άλλοι έχουν αγοραφοβία. Οπότε υπολογίστε αντιδράσεις ανάλογα με το χαρακτήρα τους σκύλου σας και αποφασίστε τι θα κάνετε. Αν τελικά έρθει μαζί σας, θα πρέπει να υπάρχει ένας χώρος με νερό και φαγητό ώστε να χαλαρώσει και να κάνει διάλειμμα αν χρειαστεί.

6. Γίνετε ευέλικτοι. Τα ζώα δεν γνωρίζουν τίποτα από το savoir vivre ενός γάμου

Η μέρα αυτή θα είναι υπέροχη και μοναδική τόσο για εσάς όσο και για το σκύλο σας. Για αυτό θα πρέπει να κάνετε τα πάντα για να μην πάνε όλα στραβά. Για να μην εξελιχθούν όπως δεν θα θέλατε. Αυτά που χρειάζονται είναι σωστός σχεδιασμός και λίγη τύχη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο