petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΓάτος ταξίδεψε 250 χιλιόμετρα σε μηχανή αυτοκινήτου και σώθηκε με λίγα εγκαύματα και κόψιμο της ουράς

Επτάψυχος

Γάτος ταξίδεψε 250 χιλιόμετρα σε μηχανή αυτοκινήτου και σώθηκε με λίγα εγκαύματα και κόψιμο της ουράς

Τι κάνουμε όταν αντιληφθούμε κάτι τέτοιο

Ο Ronney είναι ένας πορτοκαλί γάτος, 12 ετών, από την περιοχή Στράτφορντσαϊρ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος έχασε το μάτι του πριν από ένα χρόνο από μια φλεγμονή. Πριν από λίγο καιρό ο γατούλης αυτός είχε μια απίστευτη περιπέτεια με αίσιο-ευτυχώς- τέλος. Μετά από αυτή δικαίως θα τον χαρακτηρίζαμε ως μια από τις πιο τυχερές γάτες του κόσμου.

Ο Ronney έκανε κάτι που το κάνουν πολλές γατούλες. Ανέβηκε στο αυτοκίνητο ενός γείτονα, του Steve Willis, και μπήκε κάτω από το καπό. Χωρίς να καταλάβει εκείνος τίποτα πήρε το αυτοκίνητό του και πήγε επίσκεψη σε συγγενείς του που ζουν στο Γουιλσάιρ, 250 χιλιόμετρα από το σπίτι του. Φτάνοντας εκεί είδε έκπληκτος τον Ronney να βγαίνει σε άσχημη κατάσταση, από τα εγκαύματα, αλλά ζωντανός, από το καπό του. Αμέσως επικοινώνησε με την ιδιοκτήτριά του, τη 46χρονη Katrina Smart, και κανόνισαν να τον πάνε σε κτηνίατρο.

Ο γάτος μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός. Λόγω εγκαυμάτων χρειάστηκε μόνο να κοπεί ένα μέρος από την ουρά του και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες για τα άλλα εγκαύματα.

“Δεν πιστεύαμε πώς επιβίωσε σε μια τέτοια κατάσταση. Χρειάστηκε ειδική φροντίδα λόγω εγκαυμάτων”, θα πει ο κτηνίατρος Steve Calveley του Charter Veterinary Surgery που βρίσκεται στο Newcastle.

Όσο για τη “μαμά” του άτακτου Ronney, την Katrina, αυτή δεν μπορεί να πιστέψει πόσο τυχερός στάθηκε. “Ήταν τόσο τυχερός που θα πρέπει να του αλλάξουμε το όνομα σε Lucky. Η αποθεραπεία του πήγε πολύ καλά και έχει πλέον ξεφύγει τον κίνδυνο. Ήταν μάλιστα τόσο καλός ασθενής που δε χρειάστηκε ούτε να τον ναρκώσουμε. Ήταν Πέμπτη όταν τον χάσαμε. Δεν γύρισε σπίτι και ανησυχήσαμε. Την επόμενη μέρα κατάλαβα ότι κάτι του συνέβη. Την Κυριακή κάποιος μας χτύπησε την πόρτα. Ήταν ο άνθρωπος που μένει δίπλα μας. Είχε ένα κουτί που ήταν μέσα ο Ronney και μας είπε ¨Μάλλον έχω το γάτο σας.¨”

Και μπορεί ο Ronney να στάθηκε τυχερός, όμως πολλά γατάκια δεν καταφέρνουν να βγουν από τη μηχανή ενός αυτοκινήτου ή βγαίνουν αλλά πάλι δεν τα καταφέρνουν λόγω σοβαρών εγκαυμάτων.

Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση 

Αν ακούσετε ή αν καταλάβετε ότι υπάρχει γατάκι μέσα στη μηχανή ενός αυτοκινήτου, κάντε μια προσπάθεια μήπως το απεγκλωβίσετε. Αυτό θέλει τρομερή ψυχραιμία, πολλή υπομονή και σωστές κινήσεις. Το ζώο είναι σε πανικό. Μην κάνετε τα πράγματα χειρότερα από ό,τι είναι. Δεν φωνάζουμε, δεν πανικοβαλλόμαστε. Προσπαθούμε με μαλακή φωνή, όσο και αν είναι δύσκολο, να το κάνουμε να μας εμπιστευτεί.

Αν δεν τα καταφέρουμε δοκιμάζουμε με την Πυροσβεστική. Εδώ έχουμε ελάχιστες βέβαια πιθανότητες καθώς συνήθως λένε ότι δεν επεμβαίνουν σε ξένη περιουσία. Το επόμενο τηλέφωνό σας θα είναι στην Αστυνομία, η οποία θα έρθει μάλλον μόνο για να καταγράψει το περιστατικό. Όπως και να έχει εσείς κάντε αυτά τα δυο τηλέφωνα γιατί ποτέ δεν ξέρετε.

Αν παρά τις προσπάθειές σας δεν τα καταφέρετε και αν δεν βρείτε και τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, αφήστε ένα χαρτάκι στο παρμπρίζ του και ενημερώστε τον για αυτό.

Συμβουλή για εσάς

Τώρα που είναι ο καιρός ζεστός πολλές γάτες κρύβονται κάτω από τα αυτοκίνητα είτε στο δρόμο είτε ανεβαίνουν από κάτω για να δροσιστούν. Πριν λοιπόν βάλουμε μπροστά, κορνάρουμε μια δυο φορές για να φοβηθεί, αν δεν είναι εγκλωβισμένο, και να βγει. Πολλά ζωάκια έχουν σωθεί έτσι.

 

 

 

 

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ