petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ5 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα σκυλιά

Discover

5 πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τα σκυλιά

Και θα θέλατε να μάθετε

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι είστε φανατικοί σκυλο-γονείς, είμαστε σίγουροι πως κάποια πράγματα σχετικά με τα ζώα σας σας διαφεύγουν. Ποτέ λοιπόν δεν είναι αργά για να μάθουμε και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Σας παραθέτουμε 5 απλά πράγματα που ίσως δεν ξέρετε για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, το σκύλο.

Δεν έχουν εντελώς αχρωματοψία

Σύμφωνα με έρευνα των Πανεπιστημίων της Σάντα Μπάρμπαρα και Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, οι σκύλοι βλέπουν τα χρώματα όπως ένας άνθρωπος που έχει αχρωματοψία στο κόκκινο και πράσινο χρώμα. Αν και δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά, οι επιστήμονες πιστεύουν πως το κόκκινο, το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο ο σκύλος τα βλέπει σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Το μπλε-πράσινο, μπλε και μοβ σε διάφορες αποχρώσεις του γαλαζωπού-γκρι. Όσο για την όρασή του τη νύχτα, αυτή είναι καλύτερη από του ανθρώπου.

Προτιμούν να κάνουν την ανάγκη τους με συγκεκριμένο προσανατολισμό

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Ντούισμπουργκ-Έσεν στη Γερμανία υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά στέκονται στον άξονα Βορρά-Νότου για να αφοδεύσουν, συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν μετά από παρατήρηση 70 σκυλιών από 37 διαφορετικές ράτσες που κράτησε δυο χρόνια. Οι επιστήμονες γνώριζαν βέβαια ότι τα σκυλιά χρησιμοποιούν το μαγνητικό πεδίο της Γης για να προσανατολιστούν, αλλά αποτέλεσε έκπληξη για αυτούς η συνήθειά τους να ευθυγραμμίζονται με αυτό κατά την αφόδευση. Αφορμή για τη μελέτη του προσανατολισμού των σκύλων κατά την αφόδευση αποτέλεσε η αντίστοιχη συνήθεια των αγελάδων να στέκονται στον άξονα Βορρά-Νότου κατά τη βοσκή. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς το γιατί.

Για να κάνει μια κίνηση το αυτί τους χρειάζονται 18 μύες

Και όμως χρειάζεται η “συνεργασία” 18 μυών για να μπορέσει να κουνηθεί το αυτί του σκύλου. Επίσης μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο προσέχει ή πόσο τον ενδιαφέρει κάτι παρατηρώντας τα αυτιά του. Ένα χαλαρό σκυλί θα έχει τα αυτιά του επικεντρωμένα στο κέντρο της προσοχής του. Ένα ενθουσιασμένο θα έχει τεντωμένα αυτιά. Ένα που θέλει να δείξει την κυριαρχία του θα έχει τα αυτιά του προς τα εμπρός και επάνω. Η επιθετικότητα ή το άγχος φαίνεται από τα κατεβασμένα αυτιά. Ενώ ένα φοβισμένο σκυλί έχει πίσω τα αυτιά.

Τα αγόρια που έχουν στο προφίλ τους στα social media φωτογραφία σκύλου έχουν περισσότερες πιθανότητες για γνωριμίες

Ένας άντρας φαίνεται πιο γλυκός και πιο τρυφερός με τη φωτογραφία ενός σκύλου στο προφίλ του. Έτσι δηλαδή λένε οι γυναίκες και οι έρευνες. Πολλοί μάλιστα που δεν έχουν σκύλο βάζουν κάποια με ένα τυχαίο σκύλο μόνο και μόνο για αυτό το λόγο.

Τα σκυλιά Δαλματίας γεννιούνται χωρίς τις μαύρες βούλες

Είναι αλήθεια. Τα κουταβάκια αυτής της πολύ όμορφης ράτσας γεννούνται ολόασπρα χωρίς τις μαύρες βούλες που αποκτούν στη συνέχεια της ζωής τους. Για το λόγο αυτό, το ότι γεννιούνται λευκά, πολλά από αυτά είναι κουφά.

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

TOP LINE

Ντροπή: Γεμάτη κουτάβια η χωματερή Λουτρακίου αλλά ο Δήμος συνεχίζει να μη νοιάζεται
Ας βοηθήσουμε και εμείς την εθελόντρια που φιλοξενεί το ανάπηρο σκυλάκι που πέταξαν σε δρόμο στη Σαλαμίνα
Νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση με νεφρική ανεπάρκεια-Ας τον βοηθήσουμε να ζήσει
Τι συμβαίνει με τις ευθανασίες που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες στο ΔΗΚΕΠΑΖ;
Μ. Βρετανία: Γιατί αποφάσισε να απαγορεύσει στα pet shops να πουλούν κουτάβια και γατάκια
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έφτιαξε και τοποθέτησε ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα
Σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες από λάστιχα αυτοκινήτων έφτιαξαν οι μαθητές ενός Γυμνασίου στη Λήμνο
Στην Ύδρα ο Δήμος μας κοροϊδεύει. Δεν ανοίγουν τις ομπρέλες που έβαλαν για τα μουλάρια και τα γαϊδουράκια
Τι συνέβη τελικά στα φημισμένα γουρουνάκια που κολυμπούν στις Μπαχάμες και βρέθηκαν πρόσφατα νεκρά;
Η κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης μεγάλωσε, ομόρφυνε, και περνάει τέλεια με τον Γιώργο
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μας δείχνει τον καλύτερο συνεργάτη του
Στείρωση γάτας: Αυτές είναι οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις