Θέλει η γατούλα σας να κοιμάται στο κρεβάτι μαζί σας; Αυτοί είναι οι 5 λόγοι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν ξέρω για εσάς αλλά για εμένα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ζεσταθείς το χειμώνα είναι να κοιμηθείς μαζί με τη γάτα σου. Πρόκειται για μια ζωντανή ηλεκτρική κουβέρτα που, ταυτόχρονα με τη ζέστη που εκπέμπει, μας νανουρίζει και με εκείνο το χαρακτηριστικό χαλαρωτικό γουργούρισμα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Αυτά όμως από την πλευρά μας. Η δική τους πλευρά τι λέει; Γιατί δεν αρέσει μόνο σε εμάς να κοιμόμαστε μαζί τους αλλά και εκείνες κάνουν τα πάντα για να στρογγυλοκάτσουν σε μια γωνιά του κρεβατιού μας. Αν είστε από αυτούς που θέλουν να μάθουν για ποιους λόγους η γατούλα τους θέλει να κοιμάται μαζί τους, δεν έχετε παρά να συνεχίσετε να διαβάζετε το κείμενο. Γιατί ναι, καλά φαντάζεστε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι. Όμως οι πιο σημαντικοί είναι οι εξής:

  1. Για ζέστη

Οι γάτες ως γνωστόν αγαπούν τη ζέστη και δεν θέλουν να εκτίθενται σε κρύα. Το χειμώνα ψάχνουν να βρουν τα κατάλληλα μέρη στο σπίτι για να ξαπλώσουν. Αυτά τα μέρη μπορεί να είναι τα καλοριφέρ, πολυθρόνες ή ένα χαλάκι δίπλα στο αναμμένο τζάκι, πάνω σε κουβέρτες ή τα πουλόβερ μας, κάτω στο πάτωμα, σε σημείο που μπαίνει μια ηλιαχτίδα. Το κρεβάτι μας λοιπόν είναι το ιδανικό μέρος για εκείνες. Χώνονται μέσα και ξεχνούν από τη ζέστη να σηκωθούν.

2. Για άνεση 

Σε ένα κρεβάτι δεν χρειάζεται να στριμωχτούν καθώς το καταλαμβάνουν όλο. Εκεί θα πάρουν τον ύπνο τους (κοιμούνται περίπου 15 ώρες τη μέρα) τεντωμένες. Άνετα, ωραία και καθαρά. Και με εσάς σε μια μικρή γωνίτσα.

3. Για ασφάλεια

Ο παράγοντας ασφάλεια είναι ιδιαίτερα σημαντικός στις γάτες. Και μπορεί να κοιμούνται ατελείωτες ώρες, όμως είναι μονίμως αλέρτ. Για αυτό δεν ξαπλώνουν οπουδήποτε και με οποιονδήποτε. Στο κρεβάτι ή όπου αλλού που είστε ξαπλωμένοι εσείς νιώθουν ασφαλείς και σίγουρες ότι δεν θα κινδυνέψουν από κάτι. Όταν νιώθεις ασφαλής και σίγουρος, κάνεις και τον καλύτερο ύπνο. Τα έχουν όλα μελετήσει. Δεν είναι τυχαία.

4. Λόγω του ότι είναι κυριαρχικές 

Οι γάτες είναι κυριαρχικά ζώα. Θέλουν το χώρο τους, το μέρος τους. Εκεί που θα είναι βασίλισσες. Αυτός είναι και ένας λόγος που κοιμούνται μαζί μας. Θεωρούν ότι το κρεβάτι μας ή ο καναπές μας τους ανήκουν. Και ότι και εμείς τους ανήκουμε. Και, εδώ πού τα λέμε, σωστά θεωρούν.

5. Μας αγαπούν

Δεν θα μπορούσε να μην είναι και αυτός ένας λόγος. Γιατί μπορεί να δείχνουν μοναχικές και αντικοινωνικές, όμως στην πραγματικότητα είναι εξαρτημένες από εμάς. Το βλέπουμε άλλωστε και όταν λείπουμε από το σπίτι. Οι γάτες επιζητούν την παρέα και αγαπούν τους ανθρώπους με τους οποίους συμβιώνουν. Είδατε τι χαρούλες κάνουν όταν ανεβαίνουν να κοιμηθούν στο κρεβάτι μας; Ανεβαίνουν πάνω μας, μας γλείφουν, μας “ζυμώνουν”, στριφογυρίζουν πέρα δώθε και γουργουρίζουν.

🌞 Το να κοιμάστε με τη γατούλα σας είναι εκτός από τρυφερό και ευεργετικό για την υγεία σας καθώς χαλαρώνετε και σας φεύγει μεγάλο μέρος από το στρες που κουβαλάτε. Όμως αυτό πρέπει να γίνεται με προϋποθέσεις: να της έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και όλα τα εμβόλια που χρειάζεται, κάτι που θα γράφουμε συχνά γιατί δυστυχώς πολλοί δεν το θεωρούν δεδομένο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο