petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ10 λόγοι που η γάτα νιαουρίζει

CAT’S WORLD

10 λόγοι που η γάτα νιαουρίζει

Ένα ζώο με έντονη προσωπικότητα

Γιατί η γάτα νιαουρίζει; Ένα ερώτημα που επιδέχεται δεκάδες απαντήσεις όμως παρακάτω συνοψίζονται οι 10 συνηθέστεροι λόγοι όπως αυτοί έχουν αξιολογηθεί από επιστήμονες αλλά και ιδιοκτήτες.

1) Πόνος – Νοσολογικό πρόβλημα – Ο πόνος ή κάποια παθολογική κατάσταση της γάτας αποτελούν από τους πιο συχνούς λόγους νιαουρίσματος ειδικά όταν έχει αιφνίδια εμφάνιση. Μια επίσκεψη στον κτηνίατρο ίσως είναι η ενδεδειγμένη λύση που μπορεί να αποκαλύψει και μια σειρά νοσολογικών προβλημάτων.

2) Απλώς χαιρετισμός – Συχνά οι γάτες νιαουρίζουν θέλοντας απλώς να χαιρετήσουν τον ιδιοκτήτη τους είτε όταν αυτός γυρίζει στο σπίτι είτε όταν έχουν μια απλή οπτική επαφή.

3) Ώρα φαγητού – Όταν μια γάτα νιώσει το αίσθημα της πείνας ή φτάσει η ώρα που της προσφέρεται το γεύμα, τότε το νιαούρισμα είναι συνεχόμενο και μέχρι να πετύχει το σκοπό της.

4) Θέλει να αποσπάσει την προσοχή – Έχει παρατηρηθεί πως πολλές φορές η γάτα νιαουρίζει απλώς και μόνο για να δηλώσει την παρουσία της στο χώρo ή έστω να αποσπάσει λίγο την προσοχή από τους ιδιοκτήτες. Μετά επιστρέφει στις άλλες της ασχολίες.

5) Δε θέλει τις πόρτες κλειστές – Πολλές φορές οι γάτες και ειδικά αυτές που περνούν το μεγαλύτερο διάστημα μέσα στο σπίτι δεν θέλουν να τους σε καμία περίπτωση να κλείνονται έξω από αυτό. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι οι γάτες προτιμούν και τις πόρτες εντός σπιτιού να τις βλέπουν ανοιχτές και νιαουρίζουν όταν κάποιος κλείνει μία από αυτές.

6) Περίοδος ζευγαρώματος – Ίσως το πιο έντονο και πιο ενοχλητικό νιαούρισμα ειδικά από της θηλυκές γάτες. Η στείρωση φαίνεται να αποτελεί την πιο ενδεδειγμένη λύση.

7) Έντονο στρες – Σύμφωνα με ειδικούς, οι γάτες που υπόκεινται σε στρεσογόνες καταστάσεις νιαουρίζουν περισσότερο από το φυσιολογικό. Ένα παράδειγμα αποτελεί το γεγονός όταν η γάτα αντιλαμβάνεται ότι οδηγείται στον κτηνίατρο!

8) Εκνευρισμός– Μια γάτα εκνευρισμένη ή έτοιμη να επιτεθεί βγάζει ένα χαρακτηριστικό νιαουρητό προσπαθώντας να προειδοποιήσει για τις προθέσεις της.

9) Δεν θέλει να μείνει μόνη – Σύμφωνα με κάποιες μελέτες, όταν μια γάτα αφήνεται μόνη της στο σπίτι, αναπτύσσει μια έντονη νευρικότητα ή στρες με αποτέλεσμα το συνεχόμενο νιαουρητό.

10) Γερνάει – Οι γνωστικές δυσλειτουργίες στις γάτες μεγάλης ηλικίας συχνά συνοδεύονται και από συχνό νιαούρισμα χωρίς απαραίτητα να συνδέονται μεταξύ τους.

Βέβαια πολλές φορές τις απαντήσεις για το νιαουρητό της γάτας να μπορεί να απαντήσει μόνο ο ιδιοκτήτης του ζώου που το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και εντοπίζει πιο εύκολα τι είναι αυτό που ευχαριστεί αλλά και ενοχλεί το αγαπημένο του κατοικίδιο.

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

TOP LINE

13 υπέροχα κρεβατάκια που θα τρελάνουν το κατοικίδιό σας
Lewis Hamilton: Ο σκύλος του βγάζει 600 ευρώ τη μέρα
Ένα συγκινητικό βίντεο για τα ξεχασμένα βαρελόσκυλα της χώρας μας
Κοκαλιασμένα και άρρωστα ζώα αργοπεθαίνουν σε γνωστό ιδιωτικό καταφύγιο στην Περαία Θεσσαλονίκης
Τα τρυφερά λόγια για τη σκυλίτσα της που πέθανε
Μεγάλη ανάγκη για φιλοξενίες ή υιοθεσίες των σκύλων που βρέθηκαν αλυσοδεμένα σε άθλια κατάσταση στα Χανιά
9 σημάδια που δείχνουν ότι η γατούλα μας είναι άρρωστη
Άγανα: Τι είναι και πώς μπορούμε να προστατέψουμε το σκύλο μας
Γιατί τα φωτιστικά στο σπίτι από αλάτι Ιμαλαΐων μπορεί να προκαλέσουν θάνατο στη γάτα μας;
Ποιες ράτσες σκύλων έχουν ήσυχο ύπνο και ποιες δεν αφήνουν κανέναν να κοιμηθεί
Για άλλη μια φορά πέταξαν ζωντανό σκυλάκι στο φράγμα Πηνειού στην Ηλεία- Το έγκλημα συνεχίζεται
Δυστυχώς θα μείνει ανάπηρος ο σκυλάκος που πατήθηκε από απάνθρωπο οδηγό σε δρόμο της Μυτιλήνης