petpet.newsΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΣκύλος και γάτα στο πλοίο: Τι λέει η νομοθεσία για τη μεταφορά τους

Χρήσιμα tips

Σκύλος και γάτα στο πλοίο: Τι λέει η νομοθεσία για τη μεταφορά τους

Τι ισχύει για τους σκύλους-συνοδούς

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύει σήμερα το διαδικτυακό site https://www.dikaiologitika.gr/  το οποίο μας ενημερώνει τι προβλέπει η νομοθεσία για τη μεταφορά των ζώων στα πλοία. Αξίζει να το διαβάσετε:

Τα μικρόσωμα κατοικίδια (10 kg) που μεταφέρονται εντός κλουβιού μεταφοράς μπορούν να παραμένουν εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά) στο κατάστρωμα του πλοίου (pet kennels). Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή τους εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.).

Τα κατοικίδια που δεν βρίσκονται εντός καλαθιού μεταφοράς πρέπει υποχρεωτικά να είναι δεμένα με λουρί/αλυσίδα και να φέρουν φίμωτρο. Μπορούν να παραμένουν μόνο εντός των ειδικά διαμορφωμένων θαλαμίσκων επιβατών (καμπίνες pet) ή στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά – pet kennels) στο κατάστρωμα του πλοίου. Δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, ούτε εντός ή πλησίον χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, εστιατόρια κλπ.), παρά μόνο η διέλευσή τους από σκάλες ή διαδρόμους κατά τη μεταφορά τους από και προς τους ανωτέρω ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Οι σκύλοι βοήθειας (π.χ. οδηγοί τυφλών), εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, μπορούν να ταξιδεύουν, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Οι σκύλοι βοηθείας μπορούν να συνοδεύουν τον κύριό τους στους χώρους ενδιαίτησης επιβατών εφόσον διαθέτουν σχετικά πιστοποιητικά.

Οι κάτοχοι των κατοικιδίων οφείλουν να φροντίζουν για την τροφή τους και την υγιεινή τους, είναι δε υπεύθυνοι για σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές που προκληθούν από αυτά.

Καμπίνες για τα κατοικίδια στις γραμμές Κρήτης και Ιταλίας

Στα δρομολόγια των γραμμών Κρήτης και Ιταλίας διατίθενται pet friendly καμπίνες, όπου μπορείτε να έχετε μαζί το κατοικίδιό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εάν κλείσετε τα εισιτήριά σας μέσω του Minoan Lines Online Booking συστήματος, επιλέξτε τη θέση με την ένδειξη “Pet Friendly”, εναλλακτικά εάν κλείσετε μέσω πρακτορείου, απλά αναφέρετε στον πράκτορα ότι θα ταξιδέψετε μαζί με το κατοικίδιό σας με την άνεση που προσφέρουν οι καμπίνες των πλοίων.

Πόσο κοστίζει το ταξίδι με το κατοικίδιο;

Το κόστος για τις pet friendly καμπίνες εξαρτάται από τον τύπο της καμπίνας.

Εάν δεν επιλέξετε να ταξιδέψετε με καμπίνα, τότε δεν απαιτείται κάποιο εισιτήριο παρά μόνο τα έγγραφα που αναφέρονται παρακάτω.

Οδηγίες για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων με τα πλοία. Εκτός από τις καμπίνες μας, καλό είναι να γνωρίζετε και για την πολιτική μεταφοράς κατοικιδίων με τα εκάστοτε πλοία.

Τα κατοικίδια πρέπει να είναι εμβολιασμένα και να συνοδεύονται από το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας/διαβατήριο, το οποίο θα πρέπει να επιδεικνύεται στο πλήρωμα, πριν την είσοδό τους στο πλοίο.

Επίσης, στο H/S/C SANTORINI PALACE, δεδομένης της κατηγορίας του, τα κατοικίδια μπορούν να ταξιδέψουν μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κλουβιά – pet kennels).

Πηγή: https://www.dikaiologitika.gr/

SHARE
MORE ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ

TOP LINE

Ντροπή: Γεμάτη κουτάβια η χωματερή Λουτρακίου αλλά ο Δήμος συνεχίζει να μη νοιάζεται
Ας βοηθήσουμε και εμείς την εθελόντρια που φιλοξενεί το ανάπηρο σκυλάκι που πέταξαν σε δρόμο στη Σαλαμίνα
Νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση με νεφρική ανεπάρκεια-Ας τον βοηθήσουμε να ζήσει
Τι συμβαίνει με τις ευθανασίες που γίνονται με συνοπτικές διαδικασίες στο ΔΗΚΕΠΑΖ;
Μ. Βρετανία: Γιατί αποφάσισε να απαγορεύσει στα pet shops να πουλούν κουτάβια και γατάκια
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου έφτιαξε και τοποθέτησε ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα
Σπιτάκια για τις αδέσποτες γάτες από λάστιχα αυτοκινήτων έφτιαξαν οι μαθητές ενός Γυμνασίου στη Λήμνο
Στην Ύδρα ο Δήμος μας κοροϊδεύει. Δεν ανοίγουν τις ομπρέλες που έβαλαν για τα μουλάρια και τα γαϊδουράκια
Τι συνέβη τελικά στα φημισμένα γουρουνάκια που κολυμπούν στις Μπαχάμες και βρέθηκαν πρόσφατα νεκρά;
Η κακοποιημένη σκυλίτσα της Ξάνθης μεγάλωσε, ομόρφυνε, και περνάει τέλεια με τον Γιώργο
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μας δείχνει τον καλύτερο συνεργάτη του
Στείρωση γάτας: Αυτές είναι οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις