Σύμφωνα με έρευνα οι άντρες με μούσι έχουν περισσότερα μικρόβια από τους σκύλους

από Μυρτώ Τζώρτζου

Το μούσι στους άντρες έχει γίνει η απόλυτη μόδα τα τελευταία χρόνια. Όχι ότι δεν υπήρχε πάντα αλλά εδώ και λίγα χρόνια όλοι οι νέοι θα το δοκιμάσουν μια φορά στη ζωή τους. Και οι περισσότεροι θα το καθιερώσουν.

Βέβαια σε μερικές περιπτώσεις τα πράγματα ξεφεύγουν καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα έχουν αφήσει τόσο μακριά μούσια όσο οι παπάδες. Άλλοι πάλι τα έχουν κουρέψει σε διάφορα σχέδια, σε διάφορα μήκη και πάει λέγοντας. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει το μούσι μάλλον ήρθε για να μείνει. Μην ξεχνάμε και την ευκολία του να μη χρειάζεται να ξυριστείς, που συχνά είναι μια ολόκληρη διαδικασία.

Αλλά αυτά είναι στοιχεία για κάποιο άλλο θέμα. Το ενδιαφέρον όμως στην υπόθεση μούσι είναι μια έρευνα που έγινε με αποτελέσματα που ίσως δεν αρέσουν στους φανατικούς μουσάτους.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα οι άντρες με μούσι ενδέχεται να έχουν περισσότερα μικρόβια από ό,τι τα σκυλιά. Οι επιστήμονες πήραν δείγμα από τα γένια κάποιων ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα και τα σύγκριναν με δείγμα που πήραν από σκύλους. Τα μούσια λοιπόν μπορεί να έχουν βακτήρια πολύ επικίνδυνα για την υγεία, ενώ φαίνεται ότι ακόμα και η γούνα των σκύλων δείχνει καθαρότερη σε σχέση με αυτά.

Με απλά λόγια τα μούσια ενός άντρα είναι πιο βρώμικα από το τρίχωμα ενός σκύλου. Εντυπωσιακό; Μάλλον όχι και καλό θα ήταν να το γνώριζαν και όσοι υστεριάζουν όταν βλέπουν σκύλο στη θάλασσα.

Ο Καθηγητής Andreas Gutzeit από την Κλινική Hirslanden της Ελβετίας θα πει:”οι ερευνητές εντόπισαν ένα μεγάλο αριθμό βακτηρίων στα γένια των αντρών τα οποία δεν υπήρχαν στο τρίχωμα των σκύλων. Βάση αυτών των αποτελεσμάτων λοιπόν τα σκυλιά είναι εν τέλει πολύ πιο καθαρά από τα αντρικά μούσια”.

Στη μελέτη των αντρών πάντως, αποδείχτηκε ότι όλοι τους είχαν πολλά μικρόβια στα μούσια τους, σε αντίθεση με τα 30 σκυλιά, από τα οποία μόνο τα 23 βρέθηκαν να έχουν υψηλά επίπεδα μικροβίων πάνω τους, με τα υπόλοιπα 7 να είναι ουσιαστικά πολύ πιο καθαρά από τους ανθρώπους. Μάλιστα, οι 7 από τους άντρες που συμμετείχαν στη μελέτη βρέθηκαν να φέρουν επικίνδυνα για την υγεία μικρόβια.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο