Σχηματάρι Βοιωτίας: Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να πυροβολεί γνωστή αδέσποτη σκυλίτσα της περιοχής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλο ένα φριχτό περιστατικό συνέβη σε βάρος ενός απροστάτευτου αδέσποτου, δείχνοντας αυτό που λέμε όλοι ότι από την αρχή της χρονιάς γίνεται συστηματική εξόντωση των ζώων και καταγράφεται ένα απίστευτο ρεκόρ κακοποιήσεων.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο Σχηματάρι Βοιωτίας, με θύμα τη Λίζα, μια γνωστή αδέσποτη σκυλίτσα της περιοχής, που έχει εμβολιαστεί, στειρωθεί και τσιπαριστεί με το πρόγραμμα του Δήμου Τανάγρας.

Η Λίζα καθόταν, όταν ένας άντρας την πλησίασε με το αυτοκίνητό του και την πυροβόλησε στα δύο μέτρα. Ευτυχώς υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο οποίος κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι πρόκειται για μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που κάποιος πιάνεται επ’ αυτοφώρω την ώρα που εγκληματεί εις βάρος ζώου. Και αυτό φυσικά γιατί αυτός που το είδε δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια όπως γίνεται σχεδόν πάντα στις κακοποιήσεις ζώων.

Η σκυλίτσα, η οποία ήταν απίστευτα φιλική και συνόδευε τα παιδιά του Γυμνασίου καθημερινά στο σχολείο τους, μεταφέρθηκε με το περιπολικό στον κτηνίατρο, σε κατάσταση σοκ και με μια τρύπα στα πλευρά. Έγιναν ακτινογραφίες και της χορηγήθηκαν ισχυρά παυσίπονα. Η κατάστασή της είναι κρίσιμη καθώς ακόμα δεν ξέρουν αν πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργείο για αφαίρεση του βλήματος.

Το συμβάν έκανε γνωστό η κ. Μαρία Βαζούρα https://www.facebook.com/100011276133437/videos/pcb.1046345049084690/1046342179084977/?type=3&theater

 

ΠΥΡΟΒΌΛΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΏ ΣΚΥΛΊΤΣΑ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ! Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΠΙΆΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΊΤΑΙ ΑΥΤΉ ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΣΤΟ Α.Τ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ!ΓΙΑ ΠΡΏΤΗ ΦΟΡΆ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΕΠ ΑΥΤΟΦΏΡΩ!Σταμάτησε δίπλα στη σκυλίτσα με το όχημα του και την πυροβόλησε στα 2μετρα ενώ η σκυλίτσα του κουνουσε την ουρά! Η Λιζα,είναι χρόνια αδεσποτακι του χωριου,που έχει εμβολιαστει,στειρωθει και τσιπαριστει με το πρόγραμμα του Δημου Ταναγρας.Τοσο φιλική που το καθημερινό της πρόγραμμα ήταν να πηγαίνει τα παιδιά του Γυμνασίου στο Σχολείο.Ο αυτόπτης μάρτυρας δε δίστασε επί τοπου να καλέσει την αστυνομία και ενώ ο δραστης πήγε να απομακρυνθεί,συνεληφθει από τους αστυνομικούς που έδρασαν άμεσα!Μετέφεραν το ζώο με το περιπολικό στην κτηνίατρο του χωριού,σε κατασταση σοκ κ μια μεγάλη τρύπα στα πλευρα.Διενεργηθηκαν ακτινογραφιες και χορηγήθηκαν ισχυρά παυσιπονα!Η κατάσταση της μικρης στα επομενα 24ωρα θα κρινει αν χρειαστεί χειρουργείο για αφαιρεση του βληματος,πιθανότητα περιτονιτιδας!Η κατάσταση θεωρείται κρίσιμη! Κλήθηκε ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για τα αδέσποτα του και μέχρι στιγμής δεν μας έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση αν θα αναλάβουν τα κτηνιατρικα έξοδα του ζώου(θα καλέσουμε πάλι από Δευτερα).Θα ζητηθεί αντίγραφο από τη δικογραφία,για να δούμε αν έπραξαν με τα πρόστιμα όπως προβλέπει ο νόμος! Και εμείς θα παραστουμε με φωτογραφικό υλικό αν μας ζητηθεί,για τα ζώα που έχουν βρεθεί πυροβολημενα και πεθαμένα, κατά καιρους σε αυτο το τραγικο χωριό.Το όνομα του δράστη δεν μπορεί να κοινοποιηθει,αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα τιμωρηθεί όπως του αξίζει!ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΔΗΜΟΣΙΌΤΗΤΑ Η ΑΠΟΤΡΌΠΑΙΑ ΠΡΆΞΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ! ● ΜΙΛΆΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΑ ΖΏΑ!● ΓΙΝΌΜΑΣΤΕ Η ΦΩΝΉ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΟΥΣ!ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2020!

Δημοσιεύτηκε από Μαρία Βαζούρα στις Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Διαβάστε επίσης

2 σχόλια

Αφήστε ένα Σχόλιο