Ένα «νοσοκομείο» για άγρια ζώα στην Πελοπόννησο- Φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση 280 ζώα (Video)

από Μυρτώ Τζώρτζου

To Κέντρο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής που βρίσκεται στην περιοχή των Γαργαλιάνων περιθάλπει άγρια ζώα και μέχρι στιγμής έχει αναλάβει 7.500 χιλιάδες περιστατικά. 

Το κέντρο δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια, βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή έξω από το χωριό Πύργος Τριφυλίας, περιτριγυρισμένο από βιολογικές καλλιέργειες. Εκεί βρίσκουν καταφύγιο κάθε χρόνο έως και 500 τραυματισμένα άγρια ζώα απ’ όλη την Πελοπόννησο, κατά κύριο λόγο πουλιά, θηλαστικά και ερπετά, κυρίως χελώνες, που είτε δεν μπορούν να επιβιώσουν αυτόνομα στη φύση εξαιτίας κάποιας αναπηρίας ή προέρχονται από παράνομη αιχμαλωσία.

Η Άρτεμις, ο περήφανος θηλυκός Στεπαετός, είναι ένα από τα πιο επιβλητικά αρπακτικά που φιλοξενεί το κέντρο. Με το άνοιγμα φτερών της να φτάνει τα δύο μέτρα κλέβει αμέσως τις εντυπώσεις.

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του κέντρου φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση 280 ζώα. Η περίθαλψή τους είναι μια απαιτητική διαδικασία. Χρειάζεται ανθρώπινη παρουσία 24 ώρες το 24ωρο, ποικιλία τροφών για τη σίτισή τους αλλά και το κατάλληλο γι’ αυτά ενδιαίτημα, το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπαράγονται. Σύμφωνα με τους ειδικούς του κέντρου, έξι στα δέκα περιστατικά που αναλαμβάνουν θα καταφέρουν να φτάσουν στην αποκατάσταση και να επανενταχθούν με ασφάλεια στη φύση, εκεί όπου ανήκουν.

Το ΚΕ.Π.Π.Α.Ζ. δέχεται επισκέπτες όλο το χρόνο με απαραίτητη προϋπόθεση την επικοινωνία μαζί τους για ραντεβού.

Σπάνιοι «ασθενείς» στο Κέντρο Άγριας Ζωής Μεσσηνίας | 28/01/2021 | ΕΡΤ – YouTube

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Κέντρο Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο