Η νέα ζωή της σκυλίτσας Mo που βρέθηκε δεμένη και σκελετωμένη σε παράνομο σφαγείο σκυλίσιου κρέατος στο Μπαλί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η μικρή Mo είναι ένα από τα αμέτρητα σκυλάκια που βρίσκονται σε φάρμες εκτροφής σκύλων για κατανάλωση σε πολλές ασιατικές χώρες. Η σκυλίτσα ήταν στο Μπαλί της Ινδονησίας, σε μια παράνομη φάρμα εκτροφής.

Βρέθηκε, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, σε άσχημη κατάσταση, πριν από περίπου δύο χρόνια μέσα σε ένα αυλάκι υδρορροής, με δεμένα τα πίσω της πόδια με κορδόνια παπουτσιών, εξαντλημένη από την πείνα και ημιθανής. Ήταν επίσης δεμένη με ταινία πάνω από τη μύτη της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Έπρεπε να γίνει άμεσα μεταφορά σε κτηνιατρείο και χειρουργείο. Οι εθελοντές της οργάνωσης Mission Pawsible, μιας οργάνωσης από την Αυστραλία, που σώζει ζώα, κυρίως αδέσποτα, από το Μπαλί έκαναν τα πάντα για να σωθεί. Χρειάστηκε μάλιστα να της τοποθετηθεί μόσχευμα.

Το χειρουργείο ευτυχώς πέτυχε και η σκυλίτσα, με την ανάλογη θεραπεία, άρχισε σιγά σιγά να γίνεται καλά. Η αναπνοή της έγινε καλύτερη. Άρχισε να τρώει και να βάρος. Το πρώτο σημάδι ήταν που άρχισε να κουνάει την ουρά της. Ένα υπέροχο, φιλικό, γλυκό σκυλάκι που έζησε τη φρίκη.

H Mo είναι ένα από τα τυχερά σκυλάκια. Γιατί τη βρήκαν και την έσωσαν. Πολλά, αν και τα βρίσκουν, δεν καταφέρνουν να ζήσουν λόγω της άθλιας κατάστασής τους. Η Mo έζησε. Και υιοθετήθηκε. Μια οικογένεια άνοιξε τις πόρτες της δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία. Σήμερα ζει ευτυχισμένη, με πολλά παιχνίδια και πολλές αγκαλιές.

Οι άνθρωποι της Mission Pawsible | Facebook κάνουν σπουδαίο έργο στην περιοχή εκεί και έχουν ανάγκη από στήριξη.

Ο οργανισμός για την προστασία των ζώων «Animals Australia» σε μια έρευνά του κατέγραψε φοβερή σκληρότητα απέναντι στα ζώα, στο Μπαλί, τα οποία πεθαίνουν μαρτυρικά σε παράνομα σφαγεία σκυλίσιου κρέατος, χωρίς να τηρούνται οι βασικοί υγειονομικοί κανονισμοί.

Πηγή: Bored Panda

Διαβάστε και αυτά:

Αυστραλέζα μετακόμισε στο Μπαλί για να βοηθήσει τα αδέσποτα που ζουν σε άθλιες συνθήκες – Petpet.news

Πάμπλουτος επιχειρηματίας και ριάλιτι σταρ μετακόμισε στο Μπαλί για να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο