Κόμμα για τα Ζώα: “Δείτε τι θα συνέβαινε αν γινόμασταν όλοι vegan”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Go Vegan

H 1η Νοεμβρίου εορτάζεται ως η «παγκόσμια ημέρα του βιγκανισμού». Τιμάται έτσι η στάση εκατομμυρίων ανθρώπων να απέχουν από τη χρήση κάθε ζωικού προϊόντος, για τροφή, ένδυση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση.

Τι θα συνέβαινε εάν γινόμασταν όλοι βίγκαν;

Θα απελευθερώνονταν από τα βασανιστήρια, τον πόνο, την αρρώστια και τον εγκλεισμό τα 70 δισεκατομμύρια ζώα στεριάς (και τα τρισεκατομμύρια της θάλασσας) που σκοτώνουμε ή/και φυλακίζουμε για να τα φάμε.

Θα μειώνονταν κατά 40% οι εκπομπές μεθανίου, του θερμοκηπικού αερίου, που είναι 88 φορές πιο κλιματικά ρυπογόνο από το CO2 και ευθύνεται για το μισό της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του Πλανήτη.

Θα απελευθερώνονταν τουλάχιστο 40 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα -μία έκταση όσο τέσσερις φορές η Ευρώπη «από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια»- που σήμερα χρησιμοποιούνται για βοσκοτόπια ή για καλλιέργεια ζωοτροφών. Θα μπορούσαμε να δασώσουμε τις εκτάσεις, αυτές, να αποκαταστήσουμε τα οικοσυστήματα και τους βιοτόπους, να αναγεννήσουμε την άγρια ζωή και να διασώσουμε τη βιοποικιλότητα. Τα πολλά δισεκατομμύρια δέντρα που θα μπορούσαν να φυτευτούν θα απορροφούσαν εκατομμύρια τόνους θερμοκηπικών αερίων και θα καθιστούσαν δυνατή την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

Θα εξοικονομούσαμε πολύτιμους πόρους (νερό, εδάφη, αέρα) που σήμερα σπαταλιούνται ή μολύνονται από την κτηνοτροφία.

Οι άνθρωποι θα σταματούσαν να καταναλώνουν καρκινογόνα τρόφιμα, σαν τα αλλαντικά. Θα μειωνόταν κατά 70% η κατανάλωση αντιβιοτικών και θα αποφεύγονταν η δημιουργία πολυανθεκτικών μικροβίων. Θα περιοριζόταν η παχυσαρκία, δεύτερη αιτία πρόωρου θανάτου στον αναπτυγμένο κόσμο. Η συχνότητα εμφάνισης νέων ασθενειών -και άρα η απειλή μιας νέας, πολύ πιο θανατηφόρας, πανδημίας- θα μειωνόταν κατά 80%.

Μόνο να κερδίσουμε έχουμε, εάν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Για τα ζώα λοιπόν, για τη φύση και για το κλίμα, για τους ανθρώπους, το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα μας καλεί: Go vegan!

 AnimalPolitics.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο