Υιοθετήθηκε λίγο πριν γεράσει ο Όσκαρ που βρέθηκε άρρωστος και τυφλός και έζησε 5 χρόνια σε καταφύγιο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια ευχάριστη είδηση μαθαίνουμε σήμερα, αυτή τη φορά από το Save a Greek Stray, και έχει να κάνει με έναν απίστευτα ταλαιπωρημένο πρώην αδέσποτο σκυλάκο που κατάφερε μετά από χρόνια στο καταφύγιο να βρει το μόνιμο σπίτι του.
Πρόκειται για τον ταλαιπωρημένο Όσκαρ, ο οποίος πέρασε χρόνια στο δρόμο, σε μια αγροτική περιοχή της Ελλάδας, όπου πείνασε, αρρώστησε και τελικά έμεινε τυφλός. Ευτυχώς όμως στάθηκε τυχερός καθώς ήρθε στα χέρια του Save a Greek Stray. Ήταν, όπως λένε οι εθελοντές, ένα κουρέλι, με τη φαγούρα να μην τον αφήνει να ησυχάσει λεπτό. Άρρωστος και φοβερά καταπονημένος.
Ξεκίνησε θεραπείες. Είχε φροντίδα, αγάπη και έδειξε από την πρώτη στιγμή να τους εμπιστεύεται και ας μην τους έβλεπε καθόλου. Ο σκυλάκος, εκτός από όλα τα άλλα, είχε χάσει και περίπου το 90% της όρασής του. Μπορούσε να δει μόνο σκιές.
Με τον καιρό και με πολλή φροντίδα ανάρρωσε και έγινε ένας υπέροχος σκύλος. Και περίμενε. Περίμενε αυτό που του είχαν υποσχεθεί, ένα σπίτι. Ένα να σπίτι το οποίο άργησε σχεδόν πέντε χρόνια. Όταν πια ο κόσμος του όλος είχε φτάσει να είναι το καταφύγιο, όταν είχαν οι εθελοντές αρχίσει να πιστεύουν πως εκεί μέσα θα τελειώσει την ζωή του, λίγο πριν γεράσει, έγινε το θαύμα. Βρήκε το σπίτι του.
Κάποιοι υπέροχοι άνθρωποι άνοιξαν τις πόρτες του σπιτιού τους για αυτόν και του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Λίγο πριν γεράσει. Αυτό είναι πραγματική αγάπη για τα ζώα.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που, έστω και τώρα, αυτό το τόσο ταλαιπωρημένο ζωάκι βρήκε ένα παντοτινό σπίτι που θα ζήσει με αγάπη και φροντίδα.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο