Ο δήμος περιέθαλψε τα νεογέννητα σκυλάκια που παράτησαν στο δημαρχείο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στην είσοδο του χώρου όπου βρίσκονται οι λυόμενες αίθουσες που στεγάζονται οι Δημοτικές Υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εγκατέλειψαν το μεσημέρι της 20ης Απριλίου μέσα σ’ ένα τελάρο τέσσερα πανέμορφα κουτάβια.

Οι εργαζόμενοι που τα βρήκαν ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Γκοτσόπουλο και το φιλοζωικό σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α. και συγκεκριμένα τον κ. Τάκη Λιάκο, ο οποίος μαζί με τον Φώτη Ευαγγελόπουλο ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά τους για βοήθεια.

Τόσο ο κ. Γκοτσόπουλος όσο και οι εργαζόμενοι φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να προμηθευτούν γάλα και τροφή προκειμένου να τραφούν τα κουτάβια, ενώ ο κτηνίατρος Σπύρος Ταρνάρης ανέλαβε να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Τα τέσσερα μικρά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο του Δημαρχείου για να φιλοξενηθούν προσωρινά έως ότου υιοθετηθούν. Μέχρι στιγμής τα δύο από τα τέσσερα κουταβάκια έχουν βρει το δικό τους σπίτι, ενώ τα υπόλοιπα εξακολουθούν να φιλοξενούνται στο Δημαρχείο υπό την φροντίδα των υπαλλήλων του Δήμου κα Αθανασία Χαντζή και κ. Γιώργο Μαγγόπουλο.

Ο κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος σε παρέμβασή του καλεί όποιον είδε ή παρατήρησε κάποια ύποπτη κίνηση στην οδό Δεξαμενού έξω από τον χώρο του Δήμου να ειδοποιήσει το Αστυνομικό Τμήμα ή τον Δήμο ή μια από τις φιλοζωϊκές οργανώσεις της περιοχής.

«Το πρόβλημα όμως με τα αδέσποτα δεν είναι ούτε απλό, ούτε λύνεται με τον εθελοντισμό ορισμένων ανθρώπων ή ομάδων. Μέχρι σήμερα ως Δήμος έχει καταβάλει αρκετά μεγάλη προσπάθεια μέσω ειδικών επιδοτούμενων προγραμμάτων σε συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής και με τις εθελοντικές ομάδες Φιλοζωϊκή ΕΛ.Α.Δ.Α. και Αδέσποτα Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός ότι πολλά από τα αδέσποτα έχουν εμβολιαστεί και στειρωθεί φαίνεται ότι το πρόβλημα διογκώνεται διότι ως κοινωνία δεν έχουμε αποκτήσει την κατάλληλη παιδεία και συμπεριφορά απέναντι στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου.

Δεν είναι σωστό να μη στειρώνουμε το σκύλο μας και έπειτα να παρατάμε όπου βρούμε τα κουτάβια του. Αυτό είναι απάνθρωπο, απαράδεκτο και δείγμα απολίτιστης κοινωνίας» ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Γκοτσόπουλος.

Ο φιλοζωικός σύλλογος ΕΛ.Α.Δ.Α. ευχαριστεί τον αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Γκοτσόπουλο και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για την ανθρωπιά που έδειξαν απέναντι σ’ αυτά τα πλάσματα.

Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει ένα από τα δύο κουταβάκια να επικοινωνήσει στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6979863551. Θα δοθούν με συμβόλαιο υιοθεσίας και βιβλιάριο υγείας, εμβολιασμένα και με ηλεκτρονική σήμανση.

https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο