101 αδέσποτα ζώα στείρωσαν οι κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε.

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο νησί των Σπετσών βρέθηκαν από τις 21 έως τις 23 Απριλίου 2017 οι κτηνίατροι της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) μετά από πρόσκληση του Δήμου Σπετσών, συνεχίζοντας ακάθεκτοι την αποστολή τους να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους προς όφελος της ευζωίας των αδέσποτων ζώων της χώρας μας.

Σε διάστημα τριών ημερών οι εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν συνολικά 89 αδέσποτες γάτες και 12 αδέσποτους σκύλους, συμβάλλοντας στον έλεγχο της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής που διογκώνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα των αδέσποτων.

Επικεφαλής της αποστολής στο όμορφο νησί των Σπετσών ήταν ο Στέφανος Μπάτσας ενώ την υπόλοιπη ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων αποτελούσαν οι: Ιωάννης Μπάτσας, Θεόδωρος Καναβός, Γεώργιος Καρούζος, Ελπίδα Ευαγγελοπούλου, Μέμη Ταγγαλίδη, Έλλη Παπαϊωάννου, Σταυρούλα Φασούλα, Ζωή Χατζηαναστασίου, Αρσινόη Γεωργανά, Νίκος Παυλόπουλος, Ειρήνη Χρυσοβέργη, Μαρία Κοκλιώτη, Βίκυ Σαπανίδου και η φοιτήτρια κτηνιατρικής Λίλια Εγκιαζάροβ.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους “Φαρμακοποιούς του Κόσμου”, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την παρουσία μας στο νησί και μας έκαναν μια δωρεά φαρμάκων, που θα ενισχύσει σημαντικά το έργο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στην Έφη Καμπάδη και το TWIN House Spetses, για τη βοήθεια και τις παροχές της» αναφέρει η Ε.Δ.Κ.Ε.

Οι Έλληνες εθελοντές κτηνίατροι της Ε.Δ.Κ.Ε. εργάζονται αμισθί. Η βοήθειά σας για την εξυπηρέτηση του σκοπού τους είναι ζωτική. Όσοι θεωρείτε ότι η παρουσία τους είναι χρήσιμη, μπορείτε να στηρίξετε την προσπάθεια τους για να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα, στέλνοντας μήνυμα στο 54574 γράφοντας τη λέξη ΕΔΚΕ (ελληνικά ή λατινικά) με χρέωση 2,51 ευρώ ή μέσω Paypal στους λογαριασμούς της ΕΔΚΕ.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο