Ρισκάροντας και πάλι τη ζωή του για να βοηθήσει τα αδέσποτα της Κεφαλονιάς

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αψηφώντας κάθε κίνδυνο ο Βρετανός John Ellett πραγματοποίησε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο και ακροβατικά πάνω στα φτερά αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Headcorn και στο ιδιωτικό αεροδρόμιο Damyns Hall Airfield στο Upminster της Αγγλίας, συγκεντρώνοντας χρήματα από δωρεές, τα οποία θα διαθέσει τον ερχόμενο Ιούνιο στο Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και στη φιλοζωική οργάνωση «Kefalonia Animal Trust» ενισχύοντας οικονομικά το έργο τους προς όφελος των αδέσποτων ζώων του νησιού.

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο John Ellett, παρά την ηλικία και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ρίσκαρε την ίδια του τη ζωή προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους συμπολίτες του στην Αγγλία για το θέμα των αδέσποτων ζώων της Κεφαλονιάς. Στις 18 Απριλίου του 2015 είχε πραγματοποιήσει ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο από ύψος 13.000 ποδιών στο αεροδρόμιο Beccles, στο Suffolk της Αγγλίας, συγκεντρώνοντας από χορηγούς και δωρεές συνολικά 5.500 αγγλικές λίρες που πρόσφερε στο Σύλλογο Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» και στη φιλοζωική οργάνωση «Kefalonia Animal Trust».

Η αγάπη του John Ellett για τ’ αδέσποτα της Κεφαλονιάς ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια όταν μαζί με την οικογένεια του έκανε τις καλοκαιρινές του διακοπές στη Σκάλα Κεφαλονιάς. Και τις δέκα ημέρες που βρισκόταν στο νησί ο John Ellett είχε θέσει υπό την προστασία του μια αδέσποτη σκυλίτσα, τη Λίλη, την οποία φρόντιζε καθημερινά. Λίγο πριν την επιστροφή στην πατρίδα του είδε έναν άνδρα να κλωτσά βίαια τη Λίλη του και να την τραυματίζει στα πλευρά της. Θύμωσε με την αποτρόπαια πράξη του ασυνείδητου άνδρα και στεναχωρήθηκε καθώς σε λίγες ώρες θα πέταγε με προορισμό την Αγγλία, αφήνοντας πίσω του απροστάτευτη τη Λίλη του.

Ο John Ellett άφησε χρήματα στο ξενοδόχο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ώστε να φροντίζει τη Λίλη του. Όταν έφθασε στην πατρίδα του, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει με τους εθελοντές μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» μέσω της οργάνωσης Friends of stray of Greece, ζητώντας τους, αν ήταν εφικτό, να βρουν τη Λίλη του και να τη σώσουν. Λίγες μέρες αργότερα η Λίλη του ήταν στα χέρια των εθελοντών κι ένα μήνα αργότερα υιοθετήθηκε από μια πολύ καλή οικογένεια στην Αθήνα. Ο John Ellett με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα των αδέσποτων ζώων άρχισε να διοργανώνει διάφορες δράσεις στη χώρα του ενισχύοντας με ποικίλους τρόπους το έργο των φιλοζωικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» η μεγάλη του αγάπη για τ’ αδέσποτα ζώα της Κεφαλονιάς «γεννήθηκε» μέσα από την ιστορία της Λίλης και την πρώτη του συμμετοχή σε επιχείρηση διάσωσης βάναυσα κακοποιημένων σκύλων που οργάνωσε ο Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς». Από τότε έδωσε υπόσχεση στον εαυτό του ότι θα βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί τα ζώα του νησιού που έχουν ανάγκη. Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Μαρία Μασσάδο με λόγια καρδιάς αναφέρει για τον John Ellett: «Ο δικός μας Γιάννης κατάφερε για δεύτερη φορά στα τελευταία χρόνια να ασχοληθούν τα ΜΜΕ της πατρίδας του αλλά και της δικής μας με το νησί μας, την Κεφαλονιά, και ανέδειξε με το μοναδικό, ριψοκίνδυνο τρόπο του την αντίδρασή του για όσα συμβαίνουν με τις κακοποιήσεις των ζώων στις σύγχρονες κοινωνίες.

Άγγλος τουρίστας, εραστής των νησιών μας, που ένα τυχαίο περιστατικό διάσωσης ενός αδέσποτου ζώου τον έφερε στο δρόμο μας, μας γνώρισε, συμμετείχε στη διάρκεια των διακοπών του στη καθημερινότητά μας, συμμετείχε σε διασώσεις ζώων, εντυπωσιάστηκε από το έργο που γίνεται αλλά στεναχωρήθηκε και για τα περιστατικά ωμής βίας πάνω σε ανυπεράσπιστα πλάσματα. Ένας απλός άνθρωπος που βρήκε το δικό του μοναδικό τρόπο να περάσει τη διαμαρτυρία του ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή, επιχειρώντας στην ηλικία του και με αρκετά προβλήματα υγείας να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα μαζεύοντας δωρεές για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων ζώων στο νησί μας.

Ένας Βρετανός τουρίστας του υπεραγαπά το νησί μας το επισκέπτεται χρόνια τώρα και το διαφημίζει όπου σταθεί με τα καλύτερα λόγια. Ένας μεγάλος Άνθρωπος με χρυσή καρδιά και μεγαλείο ψυχής, με πολλές ευαισθησίες και εσωτερική ομορφιά, τολμηρός, ρηξικέλευθος, αυθεντικός και μοναδικός. Γιατί ο Γιάννης είναι ξεχωριστός…Στόχος της νέας του προσπάθειας ήταν να συλλέξει δωρεές που θα διατεθούν για τη βελτίωση της κατάστασης με τα αδέσποτα ζώα στο νησί μας. Και έθεσε τον ίδιο του τον εαυτό γι’ αυτό το σκοπό. Ο ξεχωριστός Γιάννης, πρεσβευτής και η φωνή των αδέσποτών μας σε όλη την Ευρώπη.

Οι δωρεές αυτές θα παραδοθούν από τον ίδιο όταν το προσεχή Ιούνιο θα μας επισκεφθεί για τις διακοπές του σε δημόσια εκδήλωση. Ένας τζέντλεμαν που ξέρει να τιμά το λόγο του αφού μας είχε εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρόνο ότι θα αφιερώσει τη ζωή του για να προσπαθήσει σταματήσει το φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων”.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο