Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ από τη φιλοζωική Ένωση Φιλοθέης-Ψυχικού

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότερες φιλοζωικές οργανώσεις ετοιμάζουν πυρετωδώς τα ετήσια μπαζάρ τους. Στα μπαζάρ αυτά θα βρείτε τα πάντα, σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε τους εθελοντές ώστε να συγκεντρώσουν κάποια χρήματα για να περιθάλψουν τα αδέσποτα που ζουν σε άσχημες συνθήκες στους δρόμους.

Ένα από τα πρώτα μπαζάρ είναι και αυτό της Ζω.Φι.Ψυ.( Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού). Το μπαζάρ θα γίνει Σάββατο 24 Νοεμβρίου (ώρα 10:00-18:00) και Κυριακή 25 Νοεμβρίου (10:00-16:00) στο κτήριο της Α’ πλατείας Ψυχικού (πρώην Blue Bell). Εκεί θα βρείτε είδη δώρων και στολίδια, κοσμήματα και γούρια, διακοσμητικά, σαπούνια, βιβλία, σπιτικές λιχουδιές, γλυκά και άλλα εδώδιμα, καθώς και λαχνούς – εκπλήξεις!

Η Φιλοζωική Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία (αριθμός πρωτοδικείου: 10431/2011), που αποτελείται μόνο από εθελοντές. Η λειτουργία της στηρίζεται στη σταθερή χρηματοδότηση από το Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, στις δωρεές φιλόζωων, καθώς και στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει. Ιδρύθηκε το 2011, ως συνέχεια της Επιτροπής Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, που είχε ξεκινήσει το 1994.

Κάθε χρόνο, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιοχής, περισυλλέγει, περιθάλπτει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία τα αδέσποτα ζώα που βρίσκει στα όρια του Δήμου. Τα φιλοξενεί σε ιδιωτικά καταφύγια και συχνά στα σπίτια των εθελοντών μέχρι να υιοθετηθούν.

Στόχος της φιλοζωικής είναι να βρει σε κάθε ζώο τη δική του οικογένεια, γι’ αυτό έχει επιλέξει, όσο έχει τη δυνατότητα, να μην ακολουθεί τη μέθοδο της επανένταξης ζώων στο αφιλόξενο περιβάλλον της πόλης.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο