petpet.newsStray LifeΙεράπετρα Κρήτης, Επείγον: Υιοθετήστε το σκύλο που ετοιμάζεται για ευθανασία επειδή δάγκωσε τουρίστριες

Αδεσποτάκια

Ιεράπετρα Κρήτης, Επείγον: Υιοθετήστε το σκύλο που ετοιμάζεται για ευθανασία επειδή δάγκωσε τουρίστριες

Ας του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία

Δύο περιστατικά επιθέσεων σε τουρίστριες από συγκεκριμένο και γνωστό αδέσποτο σκυλί της Ιεράπετρας τις περασμένες μέρες έχουν φέρει την κινητοποίηση της επιτροπής αδέσποτων ζώων της Ιεράπετρας που εξετάζει τρόπους για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Πρόκειται για ένα σκυλί γνωστό στις υπηρεσίες του Δήμου που κυκλοφορούσε στην περιοχή του Περιφερειακού κοντά στα κεντρικά φανάρια της εισόδου της πόλης, το οποίο όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Πανταζής, επειδή ήταν γνωστό πως είχε γεννήσει δύο φορές, ήταν από τα πρώτα που είχαν στειρωθεί και σημανθεί από το Δήμο.

Μέχρι τώρα το σκυλί αυτό δεν είχε παρουσιάσει περίεργη συμπεριφορά όμως την περασμένη Παρασκευή δάγκωσε μια τουρίστρια σε αυτή την περιοχή, κάτι που επανέλαβε σε άλλη τουρίστρια την Κυριακή, η οποία έμενε και στο ίδιο ξενοδοχείο όπου και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση.

Οι επιθέσεις μάλιστα έγιναν και τις δύο φορές απροειδοποίητα από πίσω, ενώ η μια από τις δύο γυναίκες, λόγω και άλλου προβλήματος υγείας που είχε και έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή, έχασε μεγάλη ποσότητα αίματος από το δάγκωμα.

Ο κ. Πανταζής, όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ενημερώθηκε γρήγορα και τις δύο φορές, συνόδευσε τις δύο γυναίκες στο νοσοκομείο και τις εξυπηρέτησε σε ό,τι χρειάστηκαν, μεταφέροντάς τις πάλι πίσω στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν, προσπαθώντας να ελαφρύνει πολύ το άσχημο κλίμα που είχε δημιουργηθεί σε αυτές μετά το ξαφνικό περιστατικό.

Πλέον έχει προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων, ώστε να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί αυτό το σκυλί το οποίο αυτές τις μέρες φυλάσσεται δεμένο σε χώρο εθελοντών φιλόζωων.

Η εισήγηση του ίδιου όπως είπε θα είναι να γίνει ευθανασία στο ζώο, αφού κρίνεται επικίνδυνο, μια απόφαση όπως που πρέπει να παρθεί ομόφωνα από την επιτροπή. Σε περίπτωση που υπάρξει πρόταση ώστε κάποιος να αναλάβει την υιοθεσία και ευθύνη του ζώου η λύση της ευθανασίας δεν θα χρειαστεί, ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

Πηγή: https://radiolasithi.gr/

SHARE

Περισσότερα

MORE STRAY LIFE

TOP LINE

Καλαμπάκα: Μετά από απίστευτο αγώνα ο άθλιος χώρος που κρατούνται αδέσποτα δόθηκε στους εθελοντές για να τα φροντίσουν
Μπορώ να δώσω καρπούζι στο σκύλο μου;
Αθλήτρια ιππασίας εγκατέλειψε τον αγώνα για να σώσει το άλογό της
Μάρμαρα, πολυέλαιοι και πανάκριβα χαλιά στο πιο λαμπερό μουσείο αλόγου
Καλαζάρ: Μάθετε τα πάντα και φροντίστε το σκύλο σας
Αυτές είναι οι 5 πιο μικρόσωμες ράτσες σκύλων
Η κουτή και χωρίς επιχειρήματα “απάντηση” της Εθνικής Οργάνωσης Κρέατος στη vegan καμπάνια στο Μετρό
8 πράγματα στο σπίτι μπορεί να σκοτώσουν τη γατούλα μας
Το προσωπικό του Κωτσόβολου Ελευσίνας έδωσε τροφές και φάρμακα στη Φιλοζωική Ομάδα-Αδέσποτα Μυστήρια
7 πράγματα που μισούν οι γάτες να τους κάνουμε (αλλά εμείς τους κάνουμε)
Αυτά είναι τα μέρη του σπιτιού που κρύβονται αλλά μπορεί να κινδυνέψουν οι γάτες σας
8 ράτσες σκύλων που μάλλον δεν τις έχετε ακούσει ξανά