petpet.newsStray Life"Έφυγε" ο Χάτσικο της Κρήτης που περίμενε 8 χρόνια το αφεντικό του που είχε πεθάνει να γυρίσει

Ελλάδα

“Έφυγε” ο Χάτσικο της Κρήτης που περίμενε 8 χρόνια το αφεντικό του που είχε πεθάνει να γυρίσει

Η ιστορία του μας είχε συγκινήσει όλους

Επί οκτώ χρόνια πήγαινε κάθε πρωί σε σούπερ μάρκετ στη περιοχή των Πατελλών, στο Ηράκλειο Κρήτης, περιμένοντας το αφεντικό του το οποίο όμως έχει φύγει από τη ζωή. Κάθε μέρα εμφανιζόταν στην είσοδο του σούπερ μάρκετ εκεί, με την ελπίδα να ξαναδεί τον καλύτερό του φίλο, τον οποίο συνόδευε στα ψώνια.

Ποτέ όμως δεν έχασε την ελπίδα ότι θα ξαναδεί το αφεντικό του, το οποίο όμως πέθανε από ανακοπή στο σούπερ μάρκετ. Με θλιμμένο βλέμμα, αποχωρούσε από το σημείο αργά το βράδυ και επέστρεφε στο σπίτι που διέμενε ο ιδιοκτήτης του.

Ο σκύλος ή αλλιώς ο Χάτσικο της Κρήτης, που συγκίνησε το Πανελλήνιο με την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αγγίζοντας τις χορδές στις καρδιές μας, παραδίδοντας μαθήματα αληθινής αγάπης, δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσά μας. Η κατάσταση της υγείας στο γέρικο σκυλί επιβαρύνθηκε με συνέπεια να μην υπάρχει επιστροφή. Γείτονες που τον φρόντιζαν όσο μπορούσαν συγκέντρωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό καθώς η ευθανασία ήταν μονόδρομος.

«Δεν ήθελε να «παραδώσει» το πνεύμα του. Περίμενε το αφεντικό του να βγει από το κατάστημα. Ψυχορραγούσε. Οι δυνάμεις του, τον εγκατέλειπαν. Και όμως δεν ήθελε να πεθάνει», δήλωσε ο κ. Νίκος Γαρεφαλάκης, κάτοικος Πατελλών, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα παράσιτα, τα οποία όπως είπε είχαν τσακίσει το σκυλί και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

«Ο κτηνίατρος μας είπε ότι έπρεπε να του κάνουμε ευθανασία. Μαζέψαμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να το λυτρώσουμε», επεσήμανε ο κ. Γαρεφαλάκης ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους γείτονες οι οποίοι έμαθαν τη συγκλονιστική ιστορία του σκυλιού καθώς και το τραγικό συμβάν με το ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του τετράποδου.

Τέλος, ο κ. Γαρεφαλάκης ευχαριστεί όλους τους δημότες και τους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ που φρόντιζαν το σκυλί όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τους διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι «έκοβαν» ταχύτητα στο συγκεκριμένο σημείο, στο ύψος του Στρατολογικού Γραφείου, καθώς γνώριζαν το σκυλί, το οποίο κινούνταν με δυσκολία όπως και τη διαδρομή που ακολουθούσε κάθε μέρα.

Πηγή: https://www.neakriti.gr/

SHARE
MORE STRAY LIFE

TOP LINE

Φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι το μίσος ανάμεσα σε σκύλο και γάτα είναι μύθος
11 εταιρείες καλλυντικών που δεν κάνουν πειράματα στα ζώα
Κατοικίδια και θερμοπληξία: Τι κάνουμε και τι όχι
5 σκυλιά κλέβονται καθημερινά από σπίτια στη Βρετανία για να πουληθούν σε εκτροφεία
Μέχρι τις 31 Μαρτίου ο δεύτερος διαγωνισμός παιδικής ζωγραφιάς
Έχετε ηλικιωμένη γατούλα; Κάντε της πιο εύκολη τη ζωή με αυτά τα 8 πράγματα
Η ιστορία της Κοντέσας που σώθηκε από το κυνοκομείο-κολαστήριο της Φλώρινας και αναζητάει σπίτι
Το καλύτερο δώρο για γάτους που θέλουν να γίνουν Indiana Jones
Ζωόφιλος Σύλλογος Χαλκίδας «Το Καταφύγιο»: Ελάτε στο μπαζάρ που διοργανώνει
Η ιστορία των “αδέσποτων” παιδιών που τα μεγάλωσαν ζώα
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Παπαποστόλου που μιλάει για τη σκυλίτσα Διώνη
Πώς να εκπαιδεύσετε τη γάτα σας να πηγαίνει στην τουαλέτα σας