Ο Δήμος Χανίων παρουσίασε τι έκανε και τι θα κάνει για τα αδέσποτα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στην εκπόνηση επιστημονικής μελέτης για την καταγραφή των αδέσποτων ζώων θα προχωρήσει ο Δήμος Χανίων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο της πόλης για τη βράβευση όσων διακρίθηκαν σε διαγωνισμό φωτογραφίας για τα αδέσποτα ζώα με θέμα «Βρες με, φωτογράφισέ με, αγάπησέ με». Το βραβείο, ένα τάμπλετ, που συνοδευόταν από τιμητικό έπαινο, δόθηκε από το δήμαρχο Χανίων στην κ. Κλειώ Μαθιουδάκη.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Βάμβουκας επισήμανε ότι η δημοτική Αρχή έχει επιδείξει ισχυρή πολιτική βούληση, ώστε να μπει ένα τέρμα στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. «Το θέμα αυτό μας αφορά όλους, γι’ αυτό και από αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Είναι υποχρέωσή μας να συνεργαστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι, αλλά και οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την απαραίτητη ευαισθησία για τους τετράποδους φίλους μας» τόνισε.

«Στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδιασμού μας, μεταξύ άλλων, έχουμε προβεί στη διαμόρφωση και στον εξοπλισμό του δημοτικού κτηνιατρείου, στη σύσταση της πενταμελούς επιτροπής, στην ενεργοποίηση συνεργείου περισυλλογής ζώων, στην πρόσληψη κτηνιάτρων και στην προώθηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την πρόσληψη δύο νέων, σε προγράμματα εθελοντικών στειρώσεων, ενημέρωση στα σχολεία και άλλες δράσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων παρουσίασε νέες δράσεις που προωθούνται και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ανάθεση σύνταξης επιστημονικής μελέτης προσδιορισμού του πληθυσμού των αδέσποτων, στην ολοκλήρωση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού κτηνιατρείου, στην ενίσχυση της περίθαλψης αδέσποτων ζώων, στην εδραίωση προγραμμάτων εθελοντικών στειρώσεων, μέσω των φιλοζωικών συλλόγων, στην προβολή του ζητήματος, μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σποτ.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Σταύρος Φιωτάκης, υπογράμμισε ότι οι δεσμεύσεις γίνονται πράξεις, με βασικό γνώμονα ότι κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν ταΐστρες και ποτίστρες σε διάφορα σημεία της πόλης, καθώς και στις περιαστικές περιοχές του δήμου μας, σε συμφωνία με την πενταμελή επιτροπή, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και η σελίδα στο facebook του δήμου, “Υιοθετήστε ένα αδέσποτο – @adoptastray.chania”».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν παράλληλα και τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης για τον εθελοντισμό τους, ενώ παρουσιάστηκε και το οπτικοακουστικό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο