Συνελήφθη ο άντρας που πυροβόλησε σκυλίτσα στην Κέρκυρα. Σε κρίσιμη κατάσταση το ζώο.

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή της η σκυλίτσα, η οποία πυροβολήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαϊου, από 70χρονο άντρα στην περιοχή του Περάματος Αγίας Κυριακής στην Κέρκυρα. Το ζώο, παρόλο που πέρασε δύσκολη νύχτα και τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, παραμένει σε δύσκολη κατάσταση.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, petpetmag@gmail.com

Το σώμα του από το θώρακα και κάτω είναι γεμάτο σκάγια και δεν κουνιέται ενώ οι πνεύμονές του έχουν αέρα. Κάποια στιγμή προσπάθησε να σταθεί στα δυο του μπροστινά πόδια. Δυστυχώς τα πίσω ποδαράκια δεν κάνουν καμιά κίνηση. Ενθαρρυντικό βέβαια είναι και το γεγονός ότι άρχισε και αισθάνεται πόνο. Σε περίπτωση που χρειαστεί περισσότερες εξετάσεις, όπως μαγνητική, αναγκαστικά θα μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το Ζωοφιλικού Σωματείου “Κιβωτός Κέρκυρας”, έχει ως εξής: Ο 70χρονος, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, ο οποίος διαμένει μόνος του στην περιοχή του Περάματος της Αγίας Τριάδας, πυροβόλησε την ενός χρόνου σκυλίτσα του με την κυνηγετική καραμπίνα του 3-4 φορές. Το ζώο, το οποίο έχει γεννήσει και τα σκυλάκια του βρίσκονται στην αυλή του δράστη, έτρεξε χτυπημένο να κρυφτεί.

Στους αυτόπτες μάρτυρες του αποτρόπαιου γεγονότος ήταν μια γυναίκα, η οποία μένει κοντά στο δράστη και ειδοποίησε την Αστυνομία παρά τις απειλές του.

Το petpet.news επικοινώνησε με την αντιπρόεδρο του Ζωοφιλικού Σωματείου “Κιβωτός Κέρκυρας” και υπεύθυνη για τις καταγγελίες, Τζώρα Στάμη, η οποία μας είπε ότι μετά την πρώτη διαδικασία, ο 70χρονος είχε καταφέρει να αποφύγει τη σύλληψη, επειδή δεν είχε βρεθεί το τραυματισμένο ζώο καθώς και για λόγους υγείας που επικαλέστηκε. Επέστρεψε στο σπίτι του και έψαχνε να βρει το τραυματισμένο ζώο, το οποίο ευτυχώς είχαν καταφέρει να βρουν εθελοντές της “Κιβωτού” όπου το μετέφεραν και στο κτηνιατρείο. Η σκυλίτσα τραυματισμένη και σοκαρισμένη είχε συρθεί ώστε να μπορέσει να κρυφτεί σε κοντινές φυλλωσιές.

Τελικά, σήμερα, 16 Μαϊου, και με συντονισμένες κινήσεις φιλόζωων, ο δράστης εντοπίστηκε και με τη βοήθεια της αστυνομίας έχει συνελήφθη εκ νέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν νεκρά ζώα ενώ στην αυλή του αμέτρητα κλουβιά με κότες, μια μισοφαγωμένη κότα και μια σκοτωμένη γάτα. Επίσης οι εθελοντές πήραν και τα κουταβάκια της σκυλίτσας για να τα περιθάλψουν και να τους βρουν σπίτι.

Η δίκη του 70χρονου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρόλο που θα επικαλεστεί την όποια αναπηρία που πιθανόν να έχει, θα τιμωρηθεί.

Για την ιστορία, οι αυτόπτες στο συμβάν ήταν τρεις. Όμως οι δυο δεν θέλησαν να συμμετέχουν στην καταγγελία παρακινώντας και τη γυναίκα που πήρε την αστυνομία να πράξει το ίδιο.

Εμείς θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στη γυναίκα αυτή που τόλμησε να κάνει κάτι που δυστυχώς λίγοι κάνουν. Να υπενθυμίσουμε στους άλλους δυο μάρτυρες που δεν ήθελαν να καταγγείλουν το συμβάν ότι η σιωπή είναι συνενοχή και ότι στη θέση της σκυλίτσας αύριο θα μπορούσε να είναι ένα παιδί, το παιδί τους ενδεχομένως. Να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Κιβωτού που έτρεξαν να πάρουν το ζώο και να το περιθάλψουν. Και τέλος να ευχηθούμε να πάει καλά το ζωάκι, να μη χρειαστεί να ζήσει σε αναπηρικό καρότσι και να βρει ένα σπίτι ώστε να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο