“Τα αδέσποτα που δεν καταφέραμε να σώσουμε μας πεισμώνουν να προσπαθήσουμε περισσότερο”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Κατά τον Πυθαγόρα «τα ζώα μοιράζονται με εμάς το προνόμιο να έχουν ψυχή». Και για τους εθελοντές μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» η ψυχή τους είναι τα ζώα. Η αγάπη τους γι’ αυτά, όπως δηλώνουν, τους ένωσε και η διάθεση να τα βοηθήσουν τους καθοδηγεί.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της ομολογουμένως δύσκολης χρονιάς που αφήσαμε πίσω μας, η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» αναφέρει: «Το τέλος του 2016 σηματοδοτεί για εμάς τη λήξη μιας μεγάλης προσπάθειας που αφορά στην προστασία και ευζωία των αδέσποτων στη χώρα μας.

Μπορέσαμε φέτος να στειρώσουμε 380 σκυλιά και ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σαμαρά και τον Δήμο Ωρωπού για την αρίστη συνεργασία, όπως και όλους τους εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν και να συνδράμουν, ανακουφίζοντας το δικό μας έργο, αλλά και των ζώων που στα κλουβιά περίμεναν ένα χάδι και μια βόλτα.

Ήταν μια χρονιά γεμάτη από χαρές και λύπες, καθώς αυτά που δεν καταφέραμε να σώσουμε ή να βοηθήσουμε, μας πεισμώνουν για να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο.

Μερικά όμως απο αυτά, που γεμίζουν τις καρδιές μας με χαρά και ελπίδα για το μέλλον, φιγουράρουν στη φωτογραφία που βλέπετε καθώς πλέον έχουν τις δικές τους οικογένειες και δε βιώνουν τη θλίψη του δρόμου. Σκυλιά που στάθηκαν τυχερά και περισυλλέχθηκαν ως κουτάβια, αλλά και ενήλικα που έζησαν χρόνια στο δρόμο και στο καταφύγιο, έχουν την τύχη να νιώθουν φέτος την οικογενειακή ευτυχία και θαλπωρή.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που μας στηρίξατε και πιστέψατε σε εμάς και ευχόμαστε καλή χρονιά, με λιγότερα ζώα στους δρόμους, λιγότερη εκμετάλλευση και περισσότερη ενσυναίσθηση. Ευτυχισμένο το 2017 για όλον τον κόσμο», καταλήγει η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray».

Η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» είναι μια φιλοζωική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε από την Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση με σκοπό την προστασία των ζώων. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη.

Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η «Save a Greek Stray» ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα τους οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο