Pooh, ο πρώτος βιονικός γάτος από τη Βουλγαρία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν ο αδέσποτος γατούλης Pooh ήταν ενός χρόνου, χτυπήθηκε από διερχόμενη αμαξοστοιχία σε ένα δρόμο στην πόλη Pleven της Βουλγαρίας και έμεινε ανάπηρος στα δυο πίσω του πόδια. Σε αυτές τις περιπτώσεις η κατασκευή αναπηρικού αμαξίδιου είναι η πιο γνωστή λύση, μια λύση με πολλές, όπως γνωρίζουμε, δυσκολίες. Όμως ο Pooh ήταν τυχερός γιατί μεταφέρθηκε σε έναν κτηνίατρο, τον Vladislav Zlatinov, όπου αποφάσισε να τον βοηθήσει πιο πολύ. Τι θα έκανε; Θα του έφτιαχνε δυο βιονικά πόδια, δυο βιονικά άκρα.

H επέμβαση που επέλεξε ο Zlatinov ήταν σπάνια και ιδιαίτερα δύσκολη. Για πρώτη φορά είχε γίνει το 2009, στη Μεγάλη Βρετανία, όπου είχαν τοποθετηθεί δυο άκρα από πολυμερές, τιτάνιο και κακουτσούκ σε έναν άλλο γάτο. Και καθώς έκρινε πως το να ακρωτηριάσει τα πίσω πόδια ψηλά πιθανότατα δεν θα είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και τελικά θα αναγκαζόταν να προχωρήσει σε ευθανασία του άτυχου ζώου, ο Zlatinov αποφάσισε να χαρίσει στον Pooh προσθετικά πόδια. Και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο Pooh στην αρχή ήταν φοβισμένος και διστακτικός, όμως πολύ γρήγορα άρχισε να περπατάει, να τρέχει και να πηδάει κανονικά. Ο Pooh είναι πλέον γνωστός ως ο πρώτος …βιονικός γάτος της Βουλγαρίας.

 

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο