petpet.newsΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑΔήμος Παλλήνης: "Θα είμαστε αμείλικτοι σε όποιον συλληφθεί να κακοποιεί ζώο"

Αδέσποτα

Δήμος Παλλήνης: “Θα είμαστε αμείλικτοι σε όποιον συλληφθεί να κακοποιεί ζώο”

Οι πολίτες πρέπει να καταγγέλλουν τα περιστατικά

Ο Δήμος Παλλήνης με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων και την αύξηση του αριθμού εγκαταλελειμμένων σκύλων και γάτων στις περιοχές της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, με ανακοίνωσή του προειδοποιεί ότι όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει οποιοδήποτε έγκλημα εις βάρος των ζώων, θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Ειδικότερα ο Δήμος Παλλήνης επισημαίνει τα εξής: «Τελευταία διαπιστώθηκε μετά από καταγγελίες ότι κάποιοι ασυνείδητοι σκοτώνουν αδέσποτα ζώα τοποθετώντας δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες). Επίσης καθημερινά διαπιστώνουμε πολλές εγκαταλείψεις ζώων σε όλη την περιοχή. Αυτές οι πράξεις δείχνουν παντελή έλλειψη σεβασμού στην κοινωνία ενώ προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ο Δήμος Παλλήνης, υπενθυμίζει ότι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) προστατεύονται από το Νόμο 4039/2012 και, σύμφωνα με τις διατάξεις του, οι δράστες κακοποίησής τους, διώκονται αυτεπαγγέλτως και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο. Έχοντας την υποχρέωση της διαχείρισης αλλά και της προστασίας τους, ξεκαθαρίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οποιαδήποτε περίπτωση ενεργητικής ή και παθητικής κακοποίησης, πόσο μάλλον και δηλητηρίασης αδέσποτου ζώου, θα επιφέρει αμέσως τις αρμόζουσες νομικές συνέπειες.

Παρακαλούνται οι συμπολίτες μας οι οποίοι διαπιστώνουν κάτι από τα παραπάνω, να καταγγέλλουν το γεγονός είτε στην αστυνομία (100), είτε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, (2106604725) είτε στο τοπικό φιλοζωϊκό σωματείο (‎6971703944). Επίσης παρακαλούνται οι συμπολίτες μας – ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την διάρκεια του περιπάτου, δεδομένου ότι πλέον τα δηλητήρια δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Ο Δήμος μας δεν αρκείται στα μηνύματα ευαισθητοποίησης όσο αφορά την αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με τα ζώα, τα οποία έχουν το ίδιο δικαίωμα διαβίωσης στο κοινό μας περιβάλλον, και καλεί τους πολίτες σε συνεργασία, ώστε να παταχθεί και να εξαλειφθεί κάθε βίαιη πράξη σε βάρος τους. Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, όποιος ασυνείδητος συλληφθεί να διαπράττει ένα τέτοιο έγκλημα (το οποίο μπορεί να έχει συνέπειες απέναντι και σε οποιοδήποτε έμβιο πλάσμα), ο Δήμος χωρίς κανένα δισταγμό, θα είναι αμείλικτος απέναντί του και θα υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Παλλήνης.

SHARE

Περισσότερα

MORE ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ

TOP LINE

Ένα πρώην κακοποιημένο παιδάκι υιοθετεί γέρικα ζώα από καταφύγια που δεν τα θέλει κανείς
12χρονος εγκατέλειψε το σκυλάκι του έξω από καταφύγιο- Σε ένα συγκινητικό σημείωμα ανέφερε το λόγο
Έχετε σκεφτεί γιατί οι γάτες ρίχνουν τα πράγματα κάτω;
7 πράγματα που μισούν οι γάτες να τους κάνουμε (αλλά εμείς τους κάνουμε)
Καβάλα: Επικήρυξαν αυτόν που σκότωσε γνωστό αδέσποτο δίπλα στο σπιτάκι του που το διέλυσε και αυτό
Bradley Cooper: Πρωταγωνιστεί με το σκύλο του στην ταινία “A Star Is Born”
5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα σκυλιά Pomeranians
Έχετε δει σκύλο σε όνειρο; Οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει
Έκκληση για βοήθεια στον τυφλό γατούλη Ray που νοσηλεύεται με λευχαιμία
7 τρόποι για να βοηθήσετε τις αδέσποτες γατούλες
Ο Trump αποσύρει της ΗΠΑ από τη συμφωνία της κλιματικής αλλαγής
Η τυφλή γατούλα Ζαχαρένια βρέθηκε στο δρόμο μόνη της-Είναι μόλις 3 μηνών και ψάχνει σπίτι