Νοσοκομείου Ρίου: “Όποιος ταϊσει αδέσποτο θα τιμωρείται”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θέμα συζήτησης και γέλιου έχει γίνει, τις τελευταίες ημέρες, στην Πάτρα το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, καθώς ο διοικητής του ιδρύματος, παρά τη δημόσια κατακραυγή, συνεχίζει να έχει σε ισχύ μια ασύλληπτη απόφασή του, με την οποία στοχοποιεί τα αδέσποτα ζώα, τα οποία βρίσκονται στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου!

Αντί να λάβει σχετικές πρωτοβουλίες προστασίας των αδέσποτων ζώων, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο διοικητής του νοσοκομείου εξέδωσε απόφαση, η οποία προβλέπει το εξής σπαρταριστό όσο και εξοργιστικό:

« Όποιος υπάλληλος συλληφθεί από το αρμόδιο προσωπικό (sic) ή τις κάμερες εξωτερικών χώρων του νοσοκομείου να δίνει τροφή στα σκυλιά στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου θα ξεκινούν αυτόματα πειθαρχικές διώξεις (sic)».

Την ως άνω απίθανη απόφαση του διοικητή φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία σχολιάζει μεταξύ άλλων ως εξής την «πρωτοβουλία»: «Αν είναι δυνατόν ένας συνάδελφος που θα πράξει το αυτονόητο να ταΐζει πεινασμένα σκυλιά, επειδή αδιαφορεί η Διοίκηση, να υπόκεινται σε πειθαρχική δίωξη. Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πεινασμένα σκυλιά είναι πολύ πιο επιθετικά.

Ασφαλώς και άμεσα θα πρέπει να συγκεντρωθούν τα σκυλιά σε ειδικό χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα για ασθενείς και επισκέπτες. Αυτή είναι μια από τις αρμοδιότητες για τις οποίες πληρώνεται ο Διοικητής ενός Νοσοκομείου. Όχι όμως και να ποινικοποιούμε τους υπαλλήλους που τα ταΐζουν»

Βασίλης Βενιζέλος

Πηγή: http://www.athensvoice.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο