Τα κατάφερε ο αδέσποτος σκυλάκος που βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο του το σώμα στο Μάτι Αττικής

από Μυρτώ Τζώρτζου

Χρειάστηκαν δύο μήνες καθημερινού αγώνα για να βγει νικητής στην πιο δύσκολη μάχη που έδωσε για την ίδια του τη ζωή ο Φουέγκο, ο αδέσποτος σκυλάκος που βρέθηκε με εγκαύματα σε όλο του το σώμα από τους εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης στις 24 Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής. Ο σκυλάκος υπέφερε τόσο πολύ από τους φρικτούς πόνους που δεν μπορούσε να περπατήσει και αρνιόταν να φάει.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων όπου περιποιήθηκαν τις πληγές του και νοσηλεύτηκε εκεί για ένα χρονικό διάστημα καθώς η κατάστασή του ήταν αρκετά κρίσιμη. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο σπίτι εθελόντριας της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, η οποία τον σίτιζε με σύριγγα, αφού αρνείτο να φάει μόνος του, του έδινε την αντιβίωσή του και τον μετέφερε καθημερινά στην κτηνίατρο κυρία Βιολέτα Σιδηρά για τον καθαρισμό των πληγών του.

Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του ο Φουέγκο, όπως τον ονόμασαν οι σωτήρες του, τα κατάφερε, στέκεται ξανά στα πόδια του και είναι έτοιμος να βρει την πιο στοργική οικογένεια για να τον υιοθετήσει.

Η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολη αναφέρει για τον Φουέγκο:«Πέρασαν 2 μήνες από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. 63 ημέρες πένθους, πόνου και αγωνίας. Για τους 99 νεκρούς και τις οικογένειές τους, για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, για την άγρια ζωή. Και 63 ημέρες προσπάθειας για αυτούς που έμειναν πίσω. Τα τρία γατάκια που μαζέψαμε είχαν ελαφρά εγκαύματα και κυρίως αναπνευστικό πρόβλημα και σχετικά γρήγορα ανέκαμψαν. Ο ένας σκύλος επέστρεψε υγιής πλέον στην οικογένειά του.

Η μεγάλη μάχη όμως δόθηκε για τον Φουέγκο. Ένα ζώο αδέσποτο, γιατί κανείς δεν τον αναζήτησε, που πέρασε μέσα από τη φωτιά. 63 ημέρες μετά μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέραμε!

Η εθελόντριά μας κα Σόνια μαζί με την κτηνίατρο κα Βιολέτα Σιδηρά έδωσαν μία μεγάλη μάχη όπου ο Φουέγκο βγήκε νικητής. Με την άγρυπνη προσπάθεια της Σόνιας που τον τάιζε με σύριγγα όταν πια εγκατέλειψε την προσπάθεια, με τις καθημερινές αλλαγές στις πληγές που αιμορραγούσαν, με τη Βιολέτα να του κόβει κάθε μέρα τις καμένες σάρκες, υπερβήκαμε τον εαυτό μας. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαιώνει. 63 ημέρες μετά μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι Ο ΦΟΥΕΓΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ!

Ευχαριστούμε θερμά την κτηνίατρο κα Βιολέτα Σιδηρά που περιέθαλψε τον Φουέγκο ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ και την κυρία Σόνια που τον γύρισε από τον άλλο κόσμο.

Τώρα πια μόνο το όνομά του θυμίζει την καταστροφή που έζησε. Και τα σημάδια από τα καψίματα στο σώμα του. Η ψυχή του όμως έχει θεραπευτεί. Μέσα από το θάνατο ξεπήδησε το θαύμα. Γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι πάντα θα γίνονται θαύματα!».

Αν ενδιαφέρεστε για τον Φουέγκο, επικοινωνήστε με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης μέσω της σελίδας της που διαθέτει στο facebook.

.

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο