Ο Δήμος Τυρνάβου στείρωσε 186 αδέσποτα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με ιδιαίτερη ευαισθησία προς ανθρώπους και ζώα, όπως διαβάζουμε στο site https://www.eleftheria.gr/ ο Δήμος Τυρνάβου ολοκλήρωσε και φέτος με επιτυχία το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με φιλόζωους και εθελοντές κτηνιάτρους.

Το πρόγραμμα αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων στο Δήμο Τυρνάβου. Είναι η τρίτη χρονιά που υλοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα. Στειρώθηκαν συνολικά 186 ζώα από τα οποία 139 ήταν αδέσποτοι σκύλοι και τα 47 γάτες.

Η βοήθεια των εθελοντών- μελών του φιλοζωικού σωματείου Animal ήταν καθοριστική στη διεκπεραίωση του προγράμματος, καθώς τα μέλη τους ήταν αυτοί που έκαναν τη συλλογή των αδέσποτων ζώων με τη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων. Συνέλεξαν 158 ζώα, ενώ τα υπόλοιπα 28 τα έφεραν στο χώρο φιλόζωοι πολίτες. Επιπλέον έκαναν και την περαιτέρω περιποίηση των ζώων μετά τη στείρωση και είχαν εν γένει τη φροντίδα τους.

Κατά τη συλλογή διαπιστώθηκε ότι στον Δήμο Τυρνάβου υπάρχουν αδέσποτα ζώα τα οποία διέθεταν μικροτσίπ χωρίς όμως να είναι δηλωμένα στη βάση δεδομένων, ζώα καταγεγραμμένα στη βάση δεδομένων του Δήμου Τυρνάβου από προηγούμενα προγράμματα του Δήμου καθώς και δύο ζώα καταχωρημένα στο Δήμο Λάρισας.

Η ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων διεκπεραίωσε το σύνολο των στειρώσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης και καταγραφής των αδέσποτων ζώων. Χρειάστηκε για μερικά ζώα επιπλέον ιατρική περίθαλψη όπως και χειρουργείο, τα οποία διεκπεραιώθηκαν σε κτηνιατρείο συνεργαζόμενο με το Δήμο Τυρνάβου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το χώρο όπου στεγάστηκε η δράση επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο οποίος ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών κτηνιάτρων, αλλά και όλους του υπόλοιπους που βοήθησαν στην άριστη ολοκλήρωση του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο