Τάκης Προεστάκης: Ο Κρητικός που έχει φροντίσει πάνω από 500 αδέσποτα και είναι γνωστός και εκτός Ελλάδας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Viral σε ολόκληρο τον κόσμο έχει καταφέρει να γίνει ο Τάκης Προεστάκης από την Κρήτη που έχει εγκαταλείψει τα πάντα για να αφιερωθεί στο καταφύγιο ζώων που έφτιαξε στην Ιεράπετρα όπου έχε περιθάλψει και φροντίσει περίπου 500 σκυλάκια και γατάκια που δεν έχουν σπίτι.

Ο Κρητικός, ο οποίος έχει γίνει θέμα στην Daily Mail το 2015, όπου τότε μιλούσε για την απόφασή του να αφήσει τη δουλειά του για να φροντίσει τα αδέσποτα ζώα που βρήκε στη χωματερή της Ιεράπετρας, τη στιγμή που δεν είχε καθόλου χρήματα. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, όχι μόνο συνεχίζει να φροντίζει ζωάκια που βρίσκει εγκαταλελειμμένα στο δρόμο- και μάλιστα πολλά από αυτά σε κακή κατάσταση- αλλά και να βρίσκει σπίτι σε πολλά ακόμη.

Συνεχίζοντας να γιατρεύει γατούλες και σκύλους που έχουν τραυματιστεί ή έχουν χάσει κάποιο μέρος του σώματός τους, γιατί κάποιοι ασυνείδητοι ήθελαν το κακό τους, ο Τάκης Προεστάκης εδώ και περίπου 4 χρόνια έχει υπό τη φροντίδα του απροστάτευτα και γλυκύτατα πλάσματα, τα οποία μεγαλώνει με αγάπη και προσπαθεί να τους βρει νέο σπίτι, δίνοντας τα για υιοθεσία σε φιλόζωους (ακόμη και από το εξωτερικό) που θα τα φροντίσουν και θα τα αγαπήσουν όπως έκανε και εκείνος.

Ο «Άγιος των σκύλων», όπως αλλιώς τον αποκαλούν, έγινε λοιπόν για ακόμη μία φορά θέμα στα ξένα μέσα και συγκεκριμένα στο γνωστό φιλοζωϊκό σάιτ The Dodo.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο Τάκης Προεστάκης βρίσκει μικρά κουταβάκια στη χωματερή, τα οποία έχουν εγκαταλείψει μέσα σε κουβέρτες.

«Οι άνθρωποι άρχισαν να παραπονιούνται που φρόντιζα τα σκυλάκια στη χωματερή. Μερικοί μάλιστα με απειλούσαν», είπε ο ίδιος στο The Dodo μιλώντας για το πώς αποφάσισε να φτιάξει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση με όνομα «Τakis Shelter» https://www.facebook.com/Takis-Shelter-non-profit-organisation-591844890918840/

«Δεν είχα λεφτά, έλεγα θα πουλήσω το καταφύγιο, αυτό ήταν. Μετά ένα θαύμα έγινε. Ένας ρεπόρτερ έγραψε για μένα (σσ. εννοεί το άρθρο στην Daily Mail) και τότε φιλόζωοι άρχισαν από όλον τον κόσμο να κάνουν δωρεές στο καταφύγιό μου», ανέφερε ο Κρητικός στο The Dodo, σημειώνοντας πως συνηθίζει να κοιμάται στο σπίτι του μαζί με τα πιο τραυματισμένα ζωάκια που δεν μπορούν ακόμη να μείνουν στο καταφύγιο.

Πάντως το έργο του δεν είναι εύκολο, καθώς ο Τάκης δουλεύει 20 ώρες τη μέρα. Συγκεκριμένα, ξεκινά να δουλεύει στις 8 το πρωί και κοιμάται από τις 2 μέχρι τις 6 το πρωί.

Όταν ο Χούγκο περπάτησε ξανά

Συγκινητική είναι και η ιστορία του Χούγκο, ενός παράλυτου σκύλου που δεν μπορούσε να σταθεί καθόλου στα πόδια του, ούτε καν να ορθοποδήσει. Όλοι έλεγαν στον Τάκη να τον αφήσει στη μοίρα του, ωστόσο ο Κρητικός τον βοήθησε και μετά από πολύ καιρό κατάφερε το ακατόρθωτο… να περπατήσει ξανά.

«Θέλω όλα τα σκυλάκια να βρίσκουν ένα σπίτι, ώστε να μπορώ να βοηθώ κι άλλα», είπε ο Κρητικός στο The Dodo, προσθέτοντας πως έχει σώσει περίπου 500 σκυλάκια έως σήμερα.

Πηγή: https://www.neakriti.gr/

Guy Gives Up Everything To Save Stray Dogs

This guy gave up everything he owned to save hundreds of stray dogs 👏👏👏

Δημοσιεύτηκε από The Dodo στις Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο