Ο Δήμος Κέρκυρας πήρε πίσω το μαγαζί που είχε δώσει στο φιλοζωικό σωματείο “Κιβωτός”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Με κείμενό του, το ζωοφιλικό σωματείο “Κιβωτός Κέρκυρας” αναφέρει ότι ο δήμος αποφάσισε να νοικιάσει το μαγαζί που είχε παραχωρήσει στο σωματείο, παραμένοντας ανένδοτος, παρότι οι υπεύθυνοι προσπάθησαν να το κρατήσουν με ενοίκιο.

Αυτή είναι η ανάρτηση του σωματείου “Κιβωτός Κέρκυρας” στο facebook:

“Με λύπη σας ανακοινώνουμε ότι το μαγαζάκι της Κιβωτού Κέρκυρας έκλεισε !!!

Το μαγαζάκι ήταν η κυρία και σταθερή πηγή εσόδων της Κιβωτού Κέρκυρας. Μας είχε παραχωρηθεί από τον Δήμο Κέρκυρας. Πιστέψαμε ότι παρεχωρήθηκε σαν αναγνώριση του έργου μας, που υποκαθιστά πλήρως το έργο που, καθώς, σύμφωνα με το Νόμο, η προστασία και η φροντίδα των αδέσποτων είναι υποχρέωση του Δήμου.

Γνωρίζουμε ότι πολλοί από εσάς πιστεύετε ότι ο Δήμος Κέρκυρας συνεισφέρει στα έξοδα της Κιβωτού, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αποφάσισαν λοιπόν να το ενοικιάσουν για το ποσό των 400 ευρώ. Γελοίο ποσόν για τα έσοδα του δήμου, όπου έχει πολλαπλάσιες εισπράξεις από αντίστοιχα ακίνητα.

Προσπαθήσαμε να τους μιλήσουμε, ικετεύσαμε, προτείναμε ακόμη να πληρώσουμε το ενοίκιο εμείς. Ανένδοτοι. Μας έκοψαν το ηλεκτρικό καταδικάζοντας τις ηρωίδες εθελόντριες να «τουρτουρίζουν» τις κρύες μέρες του σκληρού χειμώνα και να μειωθούν οι ώρες εργασίας του καταστήματος λόγω σκότους.

Μετά απείλησαν με μήνυση και αγωγή για μεγάλη χρηματική αποζημίωση. Τελικά Νίκησαν.

Κλείνουμε και το σωματείο μας θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στις παροχές μας.

Για επείγοντα παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Δήμο Κέρκυρας. Και κάτι ακόμα. Η ταμίας της Κιβωτού, μια ηλικιωμένη κυρία που ακόμη μάχεται, απευθύνθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, υπηρεσία υπεύθυνη για έκδοση άδειας κίνησης στο κέντρο της πόλης, πεζόδρομους, για να εξασφαλίσει άδεια οχήματος που θα μεταφέρει το περιεχόμενο του μαγαζιού σε αποθηκευτικό χώρο.

Αντιμετωπίσθηκε άθλια και ταλαιπωρήθηκε για ώρες μέχρι της εκδόσεως της αδείας.

Τελευταία ανακοίνωση αναφέρει ότι σήμερα στις 20/02/19 προσήλθαμε στο κατάστημα για να συνεχίσουμε τη μεταφορά των εμπορευμάτων.

Βρήκαμε το κατάστημα να έχει σφραγιστεί με λουκέτο. Αναγκάστηκε ο πληρωμένος μεταφορέας να φύγει και να αναβληθεί η μεταφορά μέχρι νεοτέρας…

Ο αριθμός λογαριασμού της Κιβωτού Κέρκυρας στην ALPHA BANK για καταθέσεις εσωτερικού 680002002014311 και για καταθέσεις από το εξωτερικό IBAN GR5901406800680002002014311 παραμένει. Κάθε κατάθεσή σας είναι ευπρόσδεκτη !!!

Μόλις μπορέσουμε να βρούμε νέο χώρο θα σας ενημερώσουμε”.

Επί του θέματος πήρε θέση και η παράταξη της Μερόπης Υδραίου που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως:

“Η συμπεριφορά μας απέναντι στα αδέσποτα είναι ζήτημα πολιτισμού”.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

“Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι το μαγαζάκι της φιλοζωικής οργάνωσης «ΚΙΒΩΤΟΣ» που στεγαζόταν σε ακίνητο του Δήμου έκλεισε οριστικά. Οι εθελόντριες του σωματείου αυτού που με πραγματικές θυσίες και αυταπάρνηση προσφέρουν επί πολλά χρόνια υπηρεσίες στα αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα, υποκαθιστώντας το ρόλο και τη λειτουργία των θεσμικών φορέων και κυρίως του Δήμου, θα έπρεπε να επιβραβεύονται και να θωρακίζεται με κάθε τρόπο η εθελοντική τους δράση.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε την αναλγησία με την οποία, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωσή τους, αντιμετωπίστηκαν από πλευράς Δήμου. Πραγματικά η συμπεριφορά αυτή δεν αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν κάνει τρόπο ζωής τους την προσφορά.

Δυστυχώς, ενώ άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν απορροφήσει ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία σύγχρονου δημοτικού κυνοκομείου, ο Δήμος Κέρκυρας εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ουραγός σε τέτοιες υποδομές, οι οποίες καταδεικνύουν αν μη τι άλλο το επίπεδο του πολιτισμού μας”.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο